31. siječnja 2011.

Kokos/Limeta/Čokolada - Coconut/Lime/Chocolate

Vikend je prošao :) ja sam se vratila na posao :) i sve opet ispočetka :) Hladno je jako kod nas, u mislima mi je ljeto :// ahhh, di je još do ljeta :) ali, zato sam ja ovaj vikend radila kolačić koji je dobio nadima ljetna torta :) pa sam se barem malo vratila u ljetno raspoloženje :) A ovo je i moja ulaznica u zadnji čas za ovomjesečne blogerske igrice Ajme, kolko nas je koju je pokrenula Snježana :) Ovomjesečna domaćica je Sandra a tema je kokos pa sam ja odlučila nešto u tom štihu napraviti za ovaj vikend :)

Weekend is over :) I got back to work :) and the routine starts again :)  It is very cold here, and my mind is set on summer :// when will this summer come?? In this mood, i made a summer cake this weekend :)  And this cake is my ticket to this month blogger games Ajme, kolko nas je witch was invented by Snjezana and the host this month is Sandra with the theme - Coconut!


 Sastojci:         Ingredients:

Biskvit:          Sponge cake:

120 g šećera         120 g sugar
4 jaja        4 eggs
120 g brašna          120 g flour
1 prašak za pecivo          1 baking flour
50 g kokosa         50 g  coconut

Krema od limete:          Lime Curd:

2 jaja        2 eggs
100 g šećera         100 g sugar
50 ml soka od limete        50 ml lime juice
korica 1 limete        1 lime zest
2 žlice maslaca        2 tablespoons of butter
2 dcl vrhnja za šlag          2 dcl cream

Krema od čokolade :          Chocolate cream:

2 šalice mlijeka         2 cups of milk
1 vrećica pudinga od vanilija         1 bag of vanilla pudding
2 žlice šećera           2 tablespoons of sugar
100 g čokolade          100 g of chocolate

Ukrašavanje:          Decoration:

3 dcl vrhnja za šlag         3 dcl cream
1 lime          1 lime


Priprema:

Biskvit :

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Izmiksati jaja sa šećerom, izmiksati dosta jako da postanu već bijela pjena tj. da se sav šećer otopi. Brašno i prašak za pecivo prosijati i skupa sa kokosom lagano dodati kremi jaja i šećera. Sve lagano izmiješati ručnom mješalicom da ostane lagano. Na dno kalupa promjera 26 cm staviti papir za pečenje i NE mazati strane nego samo preliti kremu u to i 2-3 puta snažno kalupom lupiti o radnu površinu da mjehurići izađu. Peći oko 20 minuta, tj. provjeriti čačkalicom. Izvaditi iz pećnice, ostaviti 5 minuta da se ohladi i noćem odvojiti od rubova, izvaditi iz kalupa i ohladiti do kraja.

Krema od limete :

Izmiksati jaja i šećer na isti način kao i u biskvitu i dodati sok od limete i koricu. Na parnoj kupki kuhati oko 10 minuta dok ne postigne konzistenciju džema i maknuti sa kupke te u vruću kremu dodati maslac i izmiješati da se rastopi. Vruću kremu ohladiti u kupki hladne vode, i u to umiješati izmiksani šlag. Staviti u hladnjak do sastavljanja torte.

Krema od čokolade :

Pripremiti puding po uputama sa vrećice, i u još vrući dodati čokoladu i pustiti da se sve sjedini, tj. da se čokolada lijepo otopi. Kremu pusti da se malo ohladi, ali neka bude još malo topla kad se stavlja na tortu.

Sastavljanje :

Biskvit prerezati na pola i staviti obruč od kalupa u kojem ste pekli okolo torte. Kremu od čokolade premazati po biskvitu, pustiti u hladnjaku da se malo ohladi. Na tu kremu premazati kremu od limuna. Na sve staviti drugi biskvit i ostaviti u kalupu oko 1 sat da se malo sve stisne. Kad je stisnuto ukrasiti šlagom i limetom po želji :)

Bon apetit :)


Preparation:

Cake:

Preheat oven to 180 degrees. Whip the eggs with sugar very much, to become a white foam so all the sugar dissolves. Flour and baking powder sift together with coconut and gently add to the eggs. Stir all gently with a wisk. At the bottom of the pan diameter 26 cm stick the baking sheet,  pour the cream into it,  and hit a powerful cutter on the desktop to the bubbles come out. Bake for about 20 minutes, or check with a toothpick. Remove from oven, leave for 5 minutes to cool and separate from the knife edges, remove from the pan and cool completely.

The cream of lime:

Whip eggs and sugar in the same manner as in cake and add lime juice and zest. On the steam bath to cook about 10 minutes until it reaches the consistency of jam and remove from the bath in the hot cream and add butter and stir to dissolve. Cool the hot cream in a bath of cold water, and to intervene blended cream. Put in refrigerator until cake assembly.

Chocolate:

Prepare pudding according to instructions from the bag, still hot and add the chocolate and let it all together,  until chocolate melts nicely. Remove from heat allow to cool slightly, but keep it a little warm when you put on the cake.

Configuration:

Cake cut in half and put the rim of the mold in which you have baked the cake around. Chocolate spread on the first part of the cake, leave in refrigerator to cool slightly. the put the lemon cream at the top of the chocolate cream. Put the other cake half on the top and let it cool in the fridge. Decorate with whipped cream and limes :)

Bon appetite:)
 
 

Nadam se da vam se sviđa :) vidim da sam prošla brojku od 100 sljedbenika, i imat ću malo darivanje ovdje :) više informacija uskoro :)

Hope you like it :) I've seen that i passed the 100 followers and i will have a little giveaway here :) more information comming soon :)

Tihana :))

28. siječnja 2011.

Wishlist 2011 :))) Lista želja za 2011. godinu :))

Evo moje liste želja za 2011. godinu.... :))))

My 2011. wishlist :))


Cupcake and cake stand :) stalak za cupcakese i torte :)

Šablona za mini cupcake pop - cupcake pop mold :))

Podloga za otiskivanje fondana :) Fondant mold

Puuuuno kalupića :) Lots of cookie cutters :)

Salt and paper cupcakes :) Sol i papar cupcakes :)

Profi set za ukrašavanje :) Proffesionel decorating set :))

Izrezivači za fondan - slova! Letter cutters for fondant :)

Cupcake bag :) vrećica za cupcakese :)

Prozirni silikonski kalupići za cupcakese :) Clear silicone baking cups :)

Cake pops knjigicaaa :)

Eadable cookie markers :) jestivi flomići za ocrtavanje :)

26. siječnja 2011.

Blog awards :)) Nagradice!!!! :)))))

U zadnjih tjedan dana sam dobila par nagradica :)) pa sam ih odlučila sve lijepo staviti u jedan post :))

Puno hvala PipiMaybe i Olji :))

12 Blog awards dobila sam od Pipi i Olje :)) Ova nagrada daje zadatak da je proslijedimo na 12 blogova :)) malo teži zadatak za mene jer ja pratim brdo blogova što od kulinarskih do hobi blogova pa i kozmetičkih blogova :)


Ja bi ovu nagradu najrađe podijelila svima koje pratim ali ona nalaže da se izabere12 blogova pa sam izabrala one sa kojima najviše komuniciram :)

Drugu nagradu mi je dodijelila Maybe a ona je za male blogove koji su tek počeli i nemaju puno sljedbenika  :) 

Pravila su :
 • Postaj o ovoj nagradi i kopiraj pravila
 • Linkaj osobu od koje si dobila nagradu
 • Izaberi 3-5 novih bloger i linkaj i njih
 • Ostavi im komentar na blogu da znaju da su osvojili nagradu i ne tagirati blogove sa puno sljedbenika
Blogovi koje sam ja izabrala su :

1. Beauty and Sweets - blog moje drage prijateljice Perse koja je pravi make-up majstor i nedavno je počela sa bloganjem pa da ju upoznate :)

2. E-sidora - Isidora ne samo moja sugrađanka nego i vrlo talentirana mlada dama :) radi sve i svašta a i zaslužna je za moje prve vizitke koje svi obožavaju :)

3. Hobiholičarka Tenchee - Tena je Hobiholičarka čiji blog sam nedavno upoznala i stvarno je svestrana - plete, šije peče i sve joj ispada odlično! :))

Ovaj post sam pisala valjda 4 sata :D teško je odvojiti blogove :) ali eto, potrudila sam se!

Za kraj vam ostavljam pjesmicu grupe Celtic Woman koje sam otkrila danas i oduševile su me :))

Tihana ;)))

  24. siječnja 2011.

  Paunovo oko ;) The peacock eye :))))

  Obožavam godišnji odmor!! Još samo par dana i opet se vraćam na posao ali ću ih zato maksimalno iskoristiti :) Novi mikser me odlično služi, i ne samo mene nego i moju obitelj koja se davi kolačićima :) Ovaj vikend sam slagala svoju prvu roladu :) malo je mama pomogla raznim savjetima i na kraju je ispala savršeno :) ovo je malo drukčija rolada, ja bi ju prije nazvala pijana rolada :D u originalnom receptu prema cool cooharici Violet Love u roladu ide šljivovica i amaretto ali nisam imala ništa od toga doma pa sam koristila travaricu :) okus je bio fenomenalan, malo drukčiji i nisam mislila da dva čepa travarice mogu dati toliko arome i okusa biskvitu i kremi :)

  I love vacation! Just a few days and again I go back to work but I will therefore i'll make maximum use of those days :) The new mixer serves me perfectly, and not only me but also my family that is strangling with cakes :) This weekend I made my first roll:) with a bit of mom's tips it came out perfectly:) This is a bit different roll, I would call it a drunk roll :D in the original recipe according to the cool cooharici Violet Love there is homemade brandy and amaretto, but I did not have any of it home so I used our home made brandy from various herbs :) the flavor was phenomenal, a little bit  different and I think that two cap herb brandy  can give so much flavor and taste to the cake and cream :)


  BISKVIT                    CAKE

  6 žumanaca                     6 egg yolks
  180 g smeđeg šećera                   180 g brown sugar
  1 paketić bourbon vanilije                    1 bourbon vanilla sugar
  30 g tamnog, gorkog kakaa                    30 g dark cocoa
  50 g tamne čokolade (80% kakaa)                    50 g dark chocolate
  30 g oštrog brašna                     30 g flour
  1 paketić praška za pecivo                     1 baking powder
  1 poveći čep travarice                    10 ml home made brandy
  7 bjelanaca – snijeg                      7 egg whites- mixed

  KREMA                    CREAM

  250 ml mlijeka                   250 ml milk
  100 ml vrhnja za kuhanje                     100 ml cooking cream
  1 žumance                     1 egg yolk
  1 jaje                    1 egg
  30 g oštrog brašna                    30 g flour
  40 g škroba tapioke                     40 g cornstarch
  30 g šećera                    40 g sugar

  DODACI                     ADDINGS

  200 g maslaca                    200 g butter
  50 g šećera u prahu                     50 g icing sugar
  100 g čokolade za kuhanje                   100 g chocolate
  3 žlice  travarice            3 spoons of home made brandy
  100 g bijele čokolade                  100 g white chocolate
  1 paketić bourbon vanilije                  1 vanilla bourbon


  PRIPREMA - PREPARATION

  1. Pjenasto izmiksati žumanca sa šećerom i bourbon vanilijom. Umiksati istopljenu čokoladu, fino prosijano brašno s kakaom i praškom za pecivo, dooobro izmiksati ; dodati travaricu. 

  Blend yolks with sugar and bourbon vanilla. mix in the melted chocolate, finely sifted flour with the cocoa and baking powder,mix well, and add the brandy.

  2. Istući čvrst snijeg od bjelanaca, zatim oduzeti 3 žlice snijega i olakšati smjesu za biskvit, potom ostatak snijega lagano špatulicom umiješati u smjesu. Neka se vide sitni komadići snijega :) 

  Mix firm egg whites and add them to the other mixture.

  3. Razmazati smjesu u veći lim (otprilike 31×32cm) obložen papirom za pečenje.
   
  Spread the cake mix in a bigger mold (31X32) on a baking sheet.
   
  4. Peći na 170*C cca 20-25 minuta. Ohladiti ga, preokrenuti na podlogu, pažljivo odvojiti papir, potom ga umotati u vlažnu kuhinjsku krpu.

  Bake it for 2-25 minutes onto 170 celsius. Cooli it down, and put it on a wet towel and roll into a roll!


  5. Skuhati gustu kremu od navedenih sastojaka, podijeliti u dvije posude, prekriti površinu kreme (ne ivice posuda!) prozirnom folijom, ohladiti.

  Boil cream of the above ingredients, divide into two bowls, cover the face cream with plastic wrap, chill.

  6. Pjenasto istući maslac sa šećerom u prahu, podijeliti na dva djela i umiksati u kreme. 
   
  Cellular beat butter with powdered sugar, divided into two parts and mix in creams.

  7. U prvu polovicu dodati istopljenu čokoladu za kuhanje i travaricu, u drugu polovicu istopljenu bijelu čokoladu i bourbon vaniliju.

  In the first half add the melted cooking chocolate and home made brandy and in the second half the melted white chocolate and bourbon vanilla.

  8. Biskvit premazati svijetlom kremom, staviti u hladnjak na 10 minuta. Nakon toga po bijeloj kremi premazati crnu i lagano zarolati. Staviti na pola sata u hladnjak da se stegne i ukrasiti po želji! Ja sam rastopila 200 g tamne čokolade, i 100 g bijele čokolade i ukrasila roladu :) 

  Coat the cake first with white cream, put in refrigerator for 10 minutes. After that, coat the white cream with brown cream and gently roll. Put in half an hour in the refrigerator to harden and decorate as desired! I've melted 200 g dark chocolate, and 100 g of white chocolate and decorated roll :)

   Prekrasno mi je ispalo :) i bila sam prezadovoljna :) moj dragi je izjavio da je to nešto najljepše što sam ikad napravila! :)) Dobila sam još par nagrada ovaj tjedan, tako da ću ih sve lijepo smjestiti u jedan post :)

  It came out perfectly :) my boyfriend even told me that that was the most gorgeus cake i've ever made :))) 

  Tihana :))
  20. siječnja 2011.

  FBI rukavice - Souffle tortice od sira - Cheesecake souffle mini cakes

  Evo malo blogerskih igrica opet - blaženi bio godišnji odmor!! Igra je FBI rukavice, osmislila ju je mamajac ovaj mjesec istražujemo blog "La casa de vanilla" :)) Tortu od sira sam prvi puta pravila prije 2 godine i to onu pravu američku tj. NY Cheesecake. Torta me oduševila ali ju više nisam radila poslije....hmmm.... bad, bad Tihana :D Čitajući Mihaelin post o japanskoj torti od sira odlučila sam isprobati opet! Ali kako sam ja više za "muffin" oblik kolačića odlučila sam se za njezinu verziju Souffle tortica od sira :) i vjerujte mi nisam pogriješila! Toliko sam se oduševila ovim mini torticama da ovim slovima ovdje ne mogu objasniti :D Idući put (sutra!!) pravim duplu smjesu :)) 

  Lets play games :))) The game is FBI rukavice, that was invented by mamajac and this month we are reserching the blog "La casa de vanilla" :)) I made a cheesecake a while ago, the original NY Cheesecake and haven't made it since then. Why? I don't know :( I was reading Mihaela's post about the Japanese Cheesecake and i decided to make it again.  Since i'm a muffin lady i had to make the Cheesecake souffle mini cakes :) and trust me, i was right! I'm so exited about those mini cakes that i can't described it with words :) Next time (tommorow!!!) i'm making a double mix :))  Sastojci:
   
  125 gr krem sira
  60 ml mlijeka
  40 ml ulja
  3 zumanca
  40 gr secera
  20 ml soka od limuna
  30 g sitnog kukuruznog brasna
  3 bjelanca
  70 gr secera
   
  Ingredients:
   
  125g cream cheese
  60ml milk
  40ml canola oil
  3 egg yolks
  40g caster sugar
  20ml lemon juice
  30g cornflour, sifted
  3 egg whites
  70g caster sugar
  Priprema:
  Zagrejati pećnicu na 150 stepeni. U praznine na muffin protvan staviti papirne korpice (meni je izašlo 12 tortica). U veliki protvan sipati vrelu vodu (oko 1,5 l) pa je staviti u pećnicu da se ne hladi.
  Istopiti krem sir sa mlijekom i uljem na laganoj vatri ili na pari. Ostaviti da se prohladi.
  Umutiti zumanca sa 40 gr secera, dodati limunov sok i na kraju dodati mlaku smjesu od sira. Umesati i kukuruzno brasno pa sve lepo sjediniti.
  Miksati bjelanca dok se ne zapene, dodati 70 gr secera, žlicu po žlicu , nastavljajuci miksati dok ne dobijete cvrstu pjenu. Umesati 1/3 pjene od bjelanaca u smesu od sira, lagano izmesati da se sve poveze, pa, u jos dva navrata, dodati ostatak pjene.
  Sipati smesu u pripremljene korpice puneci ih skoro do vha.
  Smestiti napunjen protvan u protvan sa vrelom vodom i peci 35-40 minuta ili dok ne porumene.
   
   
  Preparation:
  Preheat oven to 150°C. Line 15 muffin holes with paper cups (use a 12-hole muffin tray plus 3 more in a 6-hole tray, or fill the remaining batter in a remekin). Place a large tray of hot water inside the oven just below the shelf where the cheesecakes are to be baked.
  Soften cream cheese with milk and oil in a bowl placed over simmering water, or in a double-boiler. Whisk until smooth, remove from heat and let cool until lukewarm.
  Beat egg yolks with 40g sugar until combined, beat in lemon juice. Gradually whisk in cheese mixture to combine. Lightly whisk in sifted cornflour, mix well.
  Beat egg whites until foamy. Then gradually beat in 70g sugar, spoonful by spoonful, until firm but just under stiff peaks stage.
  Fold 1/3 of the egg white mixture into the cheese mixture until thoroughly mixed in. Repeat two more times with the remaining egg white mixture.
  Spoon batter into the prepared muffin cups, filling each cup nearly to the rim.
  Place the muffin tray on the shelf just above the tray of hot water.
  Bake for 35-40 minutes, or until the tops of the cheesecakes are lightly browned.
      
  Dobila sam par nagradica ovih dana, hvala vam svima :)) Obećajem da ću ih i ja uskoro proslijediti :)
   
  P.s. Ispričavam se dragoj Nali Crazy jer je ovdje opet receptić za "samo" 12 muffina pa draga uživaj prvo ti u njima a kasnije drugu turu pripremi za familiju :)))

  I adore the cheesecake mini cakes :))) Can't wait to make the again ;))

  Tihana :))

  19. siječnja 2011.

  Muffini od brusnice, smokve i naranče :) Cranberries, fig and orange muffins :)

  Znam, grozna sam blogerica :) duuugo nisam pisala ali to ne znači da nisam ništa pekla, nasuprot svašta se toga desilo od početka nove godine :) Udala mi se najbolje prijateljica, dočekala sam dvotjedni godišnji odmor :) i dobila na poklon nešto genijalno al o tome više na kraju posta :) Evo jednog jednostavnog i brzog muffin receptića, ali i zdravog :)

  I know, i' ve been a bad, bad blogger :) I haven't written a post in a long, long time :) but that doesn't mean i didn't bake anything :) as apposed to many things happened since the new  year came :) My best friend got married, i got a 2 week vacation and got a fantastic present that i will introduce to you at the end of the post! Here is a simple, quick and healthy muffin recipe ;)


  Sastojci:          Ingredients:

  350 g brašna          350 g flour
  15 g praška za pecivo           15 g baking powder
  malo soli           pinch of salt
  115 g šećera u prahu           115 g caster sugar
  2 jaja           2 eggs
  150 ml mlijeka           150 ml milk
  50 ml ulja          50 ml oil
  naribana korica 1 naranče          1 grated rind of orange
  100 g sušenih brusnica           100 g dried cranberries
  100 g sušenih smokvi            100 g dried figgs
  Priprema :

  Nasjeckati brusnice i smokve na sitne komadiće i naribati koricu jedne naranče! Pećnicu zagrijati na 190 stupnjeva. Istuči dva jaja sa mlijekom i uljem te staviti sastrane. U drugoj posudi dobro izmiješati brašno, prašak za pecivo, sol i šećer u prahu! 

  Chop the cranberries and figs into small pieces and grate the zest of one orange! Heat oven to 190 degrees. Likely beat two eggs with milk and oil, and put the side. In another bowl mix well the flour, baking powder, salt and sugar!  U mješavinu brašna dodati jaja i sa drvenom kuhačom dobro izmiješati. U to sve dodati narančinu koricu, smokve i brusnice pa opet lagano promiješati!

  In the flour mixture and add the eggs with a wooden spoon mix well. In this all add orange zest, figs and cranberries and mix gently again!  Pripremiti kalup za muffine, staviti košarice i puniti do vrha. Ispast će oko 10-12 muffina! Peći oko 25 minuta i poslužiti uz kavu ili čaj :)

  Prepare muffin mold, put the basket in and fill to the brim. Will turn out about 10-12 muffin! Bake for about 25 minutes and serve with coffee or tea:)
      


  I evo mog poklona :)) Ovo je kasno Božićni i rani rođendanski poklon od mame :))

  Novi Bosch mikser :)) 

  So here it is :) It's a late Christmas and an early birthday present from my mother :))
  A new Bosch mixer :))


  Hvala svima na predivnim komentarima na prethodni post :)) čitamo se :)

  Thanks for the lovely comments on the last post :)) 

  Tihana :)

  1. siječnja 2011.

  Happy New Year :))) Sretna Nova Godina :))

  Neću duljiti, želim vam svima sve najbolje u ovoj novoj 2011. godini! Hvala svima na podršci, posebno ovu godinu koja je bila velika prekretnica u mojem životu, hvala svima koji me pratite, komentirate i pomažete svojim savjetima :) a najviše hvala osobi koja je uz mene već pet godina i osoba koja me posebno ovu godinu oduševila svojom podrškom :) B. hvala ti, VT <3

   Da post nebude prazan sastavila sam mali pregled 2010. godine u kolačima i putovanjima :) uživajte :)

  This won't be a long post, I just wanted to wish everybody a Happy New Year :) i wanna thank everybody who left their comments, suggestions and all the followers who are supporting me! Bum the person i'm the most thankful would be my darling who was, especially this year, a big support :)) B. thank you, Hdl :))))

  And so the post wouldn't be empty i put together all the year 2010. in pictures of traveling and cakes :) enjoy :)
  Happy New Year :)))

  Sretna Nova Godina :))))