27. rujna 2011.

Maline + bijela čokolada ;) Raspberries + white chocolate :)

Kraj ljeta je kod nas....zapravo je i dosta toplo za ovo doba godine i naše maline i jagode u vrtu su podivljale :) Zato kad me prijateljica zamolila za tortu za rođendan svoje kćeri znala sam da moram upotrijebiti maline i jagode :) Recept za ovu tortu je spoj par recepata sa Coolinarike.com i bio je moj rođendanski recept :) Uživajte u njemu i svakako isprobajte :) 

It's the end of summer here  and it is still very warm for this time of the year so the strawberries and the raspberries are growing wild now :) so when my friend asked me to bake a cake for her little girl's birthday party   i knew i had to use the fruit :) Enjoy it and try out :)21. rujna 2011.

16. rujna 2011.

Birthday surprise :) blackberries, glitter and cheese :)

Jučer smo dragi i ja proslavili pet i pol godina veze i on me obradovao sa 1 kg kupina :) haha, nitko me ne poznaje bolje od njega :) meni daj kupine i složit ću - cupcakese !!! :) A pošto je danas rođendan njegove sestre a ja neću moći zbog posla biti na zabavi odlučila sma ju iznenaditi cupcakesima :) Kupine + čokolada + sir + sljokice = fantastičan poklon za vrlo poseban 29. rođendan :)

Yesterday my darling and I celebrated our 5 anniversary :) and I got 1 kg blackberries as a gift :) he knows me to well :) give me blackberries and i'll make cupcakes :) And since today is my sister in law's birthday i hade to surprise her and make her cupcakes :) Blackberries + chocolate + cheese + glitters = amazing gift for a very special 29th birthday :)15. rujna 2011.

Jar darivanje - rezultati :)

Jučer je službeno završilo darivanje Jar-a :) Hvala svima koji su sudjelovali, nije vas bilo puno jer i vi kao i ja ne vjerojatno ne volite baš pranje suđa :) hihi :) eto, random.org je izabrao :) 

Čestitam Barabari Dolencic koja je dobitnica Jar-a DermaProtect Jojoba+Water Lily :)


13. rujna 2011.

11. rujna 2011.

Jar DermaProtect + moje ruke :) + darivanje :)

Prije nekih mjesec ponuđeno mi je da isprobam novi Jar DermaProtect i napišem svoje mišljenje o ovom novom načinu pranja suđa. Svatko tko me posjetio u vrijeme kad nastaju sve ove divne slastice zna da je moja kuhinja čisti kaos i da upotrijebim više posuđa nego posjedujem :) Ali ja volim kreativni kaos ali naravno ne volim prati suđe i čistiti, ali eto, moram :))) E tu dolazi Jar. Sestra i ja smo ga testirale punih mjesec dana sa se uvjerimo u njegovo djelovanje :) Zanimljiva je sekina izjava je da kad počinje prati i kad se zapjeni, da više pere svoje ruke u pjeni nego posuđe :) Naime, novi Jar ne posvećuje se samo posuđu već i našim rukama :) Evo što oni kažu :

"Izgled i njega ruku, zbog brojnih dnevnih obaveza, nisu uvijek na prvom mjestu. No, samo jedan pogled na ruke može otkriti našu pravu dob, a ne treba zaboraviti ni da još ne postoje plastične operacije i botox tretmani za pomlađivanje ruku. Koža ruku je posebno osjetljiva, ima tanak masni potkožni sloj koji joj daje elastičnost putem kojega se dubinski njeguje.

Ima i jedna poznata izjava koja kaže da su oči odraz duše, a mi bismo dodali i da su ruke odraz ženine ljepote. No, to nije uvijek lako postići zato jer su naše ruke nerijetko nepravedno zanemarene, posebno s obzirom na količinu posla koji svakodnevno obave kod kuće i na poslu."


 Tu bi se složila. Odkada se bavim slasticama moje su ruke dosta trpjele dok ih nisam naučila pravilno njegovati kremama i maskama. Zato mislim da je odlična ideja da uz pranje posuđa što radimo svakodnevno možemo i njegovati ruke.
9. rujna 2011.

Kroštata sa azijskom kruškom :) Crostata with asian pair :)

Isprobavam novo Blogger sučelje i mislim da mi se baš sviđa :) Ovaj tjedan je preletio brzinom munje!! Provela sam dosta vremena u kuhinji ali i na poslu. Uskoro počinje moja zadnja godina na fakultetu :) i najavila sam par promjena o kojima ću vas obavijestiti krajem mjeseca :) A sad - Kruške! I to ne bilo kakve kruške, već NASHI Azijska kruška. Šetajući Ludbregom naišli smo na štand jednog gospodina koji nam je predstavio ovo voće koje je relativno novo na našim prostorima.Recept za kroštatu pronašla sam u kuharici Jutarnjeg lista i malo ga izmijenila.

Razliku između naše kruške vulgaris i Azijske možete vidjeti na fotografiji. Više izgleda kao jabuka ali okusom podsjeća na krušku i po sebi ima sitne bijele točkice. Odlično djeluje na ljudski organizam a zanimljiva činjenica koja se veže uz azijsku krušku je da smanjuje učinak alkohola u organizmu! 
 
I'm trying the new Blogger layout and I have to say I love it! This week passed by so fast! I spent a lot of time in my kitchen but also at work. And my last collage year starts soon :) and I also said I had some news but I will tell you that at the end of the month :) And now for the pairs :) And not any pair, NASHI, the Asian pair that is quite a new fruit in our country. 

The difference between the regular pair and an Asian pair you can see on this photograph. It looks more like an apple and it has tiny white dots all over it. It is good for the body and it works good on you when you drink alcohol, it lingers the effects of it!
 
 

4. rujna 2011.

Noughty, noughty me :) 18+ pics :D

Nisam nešto postala recepte i kolače u zadnje vrijeme jer mi je trebalo odmora od vjenčanja koje sam radila a i vrattila sam se na posao :) U međuvremenu sam radila par torti koje su bile ....kako da se izrazim.... ajmo reći zločeste :) Uglavnom prosudite sami :) 

I wasn't so good at posting recipes and pictures of my work in last few weeks because i needed a little time of after the wedding cake and my vacation is over so i got back to work :) In the meantime I made a few cakes that are, the best way to say - naughty :D So, see for yourself :)
3. rujna 2011.

Top Chef : Just Desserts Season 2 :)

Jedan od mojih omiljenih kulinarskih emisija :) "Top Chef" :) još u verziji "Just Desserts" kud ćeš bolje :) Prvu sezonu sam odgledala u jednom dahu a mislim da će tako biti i sa drugom :) Neznam dal pratite taj show, ali toplo ga preoručam svima koji vole slastice :) bez obzira dal spremati ili konzumirati :) jedino nije preporučljivo nekome tko je na dijeti ili nešto slično :)) O čemu se radi? 14 talentiranih slastičara će se boriti za titulu Top Chefa i nagradu od 100,000 dolara + članak u časopisu Food and Wine Magazine + sudjelovanje u godišnjem cookoutu na Cayman otocima u Karipskom moru .