25. listopada 2011.

Chocolate Truffels Trokutići by Lâri King :)

Prije nekih tjedan dana na svojoj Facebook stranici objavila sam recept za Chocolate trufflels trokute koje je moja vjerna pratiteljica Lâri King isprobala i potvrdila da su fantastični! Ja vam donosim prijevod recepta a slike su by Lâri :) Original recepta je na blogu Sugar for the brain pa ga pogledajte :))

Several weeks ago I posted a recipe for Chocolate truffles triangles on my Facebook page and my dear friend and follower Lâri King tried it out and approved  that they are fantastic! I'm bringing the translation in Croatian and Lâri the pictures! The original recipe is by Sugar for the brain !! :) Check it out! 

22. listopada 2011.

Halloween inspiracija :)))

Bura još puše ovdje na Pagu, al vjerojatno sam vam već dosadna sa tim :) hihihi :) Za to sam odlučila napisati jedan post o Halloweenu i dati vam malu inspiraciju ukoliko ga barem na slatki način obilježavate :)) 

Halloween je blagdan koji se obilježava u Americi ali u zadnjih par godina po cijelom svijetu pa tako i u Hrvatskoj. Znam puno ljudi koima se ne sviđa to što mlađe generacije obilježavaju ovaj dan maskiranjem ili rezbarenjem bundeva ali budimo realni previše stvati smo pokupili od Amerikanaca pa zašto nebi i jedan zabavan i preije svega fotogeničan (vidi dolje) blagdan. 

Kroz povijest se više puta spominje noć prije Dana Mrtvih, kod nas dana Svih Svetih. Stari Kelti su vjerovali da se u noći sa 31.10 na 01.11 mrtvi ustaju iz grobova te se slobodno kreću zemljom. Prestrašeni su se maskirali strašnim maskama i radili buku. Isto vjerovanje su imali i stari Rimljani koji su te noći na svojim kućnim pragovima ostavljali hranu ili pak izdubljene repe, cikle i krumpire sa upaljenom svijećom da bi se duše koje ustaju iz grobova našle svoj put natrag. Bundeva je tek u 16. stoljeću postala popularna za dubljenje u Americi a kasnije i ostatku svijeta!

Isto tako postoji legenda o Jack o' Lanternu. To je irska legenda o kovaču Jacku poznatog po domišljatosti i škrtosti koji je pregovarao s vragom što mu se na kraju obilo u glavu i nije primljen u raj a ni u pakao te je tako postao simbol vječno izgubljene i proklete duše.

Danas se oblježava tako da se djeca maskiraju u strašne maske, obilaze se kuće u susjedstvu i dozivaju "Trick or treat" što bi značilo ako ne dobe slatkiše da će napraviti neku spačku. Zato se za tu večer uvijek priprema puno slatkiša i slastica da djeca ne bi pravila spačke!

Napravila sam mali kolaž da vas inspirira za pravljenje slastica :) Klikom na sliku otvarate blog sa kojeg dolazi slastica i sve detalje:) Ukoliko trebate prijevod tu sam za vas na mail tkoprek@gmail.com
19. listopada 2011.

Sunny Angel Cupcakes by Tanja's Cooking Corner :)

Kako ne mogu peći kolače u hotelskoj sobi, pozvala sam sve vas da mi šaljete svoje slike i recepte kako bi ih mogla objavit na blogu u ovih par tjedana kako me nema. Jedna od meni najboljih food blogerica Tanja sa bloga Tanja's Cooking Corner javila mi se sa postom u kojem je isprobala moje Sunny Angel Cupcakese :)) Evo par njezinih riječi i slika kako je ispalo :) Napravila je fantastičan posao i ovi cupcakesi su postali omiljeni u njenoj kuhinji :)

Tanja : 

"Radi se o cupcakesima koji su zarazni, da to ne možete zamisliti! Jednom prilikom sam dobila 5 kg narandži na poklon i bila sam u potrazi za novim idejama i receptima. Naša draga Tihana mi je tada preporučila Sunny Angel Cupcakese, i šta da vam kažem: ZARAZNO! :) Od tada sam ih pravila sigurno 5-6 puta, jer kad god dragog pitam koji kolač mu se jede, on meni kaže: "A može li "ono" s narandžama?" E pa može, jer su i meni tako dobri, tijesto je puno narandži, jako sočno, i u kombinaciji s šlagom- genijalno! Jedino što sam ja dodala, je dodatak boje u šlag."
16. listopada 2011.

Just Cake The Cupcake - najzanimljiviji recepti 2010 godine :))

Stigla na Pag, vani bura puše, sva sreća pa imam internet u sobi pa se mogu posvetiti pisanju seminara i pisanju bloga :)

Pošto kolače ne mogu peći zasad ću vam pokazati po meni najbolje recepte iz 2010 godine kad me nije toliko vas pratilo pa da možete vidjeti i te ljepotice :) 

15. listopada 2011.

Goodbye post .....for know :))

Posljednjih par postova sam govorila da ima puno promjena kod mene, i tako da neko vrijeme neću biti u mogućnosti peći kolače. Promijenila sam posao i odlazim na par tjedana na predivan otok Pag na edukaciju za novi posao. O novom poslu ćemo kad se vratim :)) 

Nisam imala puno vremena ovih dana jer sam se pakirala a ne volim pakiranje jer mi nikako ne ide od ruke :) sve, ali apsolutno baš sve bi uzela sa sobom ali to naravno nije moguće :(( 

Ali sam zato morala otići u duhu Halloweena koji se bliži :) Isprobala sam Halloween duhove ili po domaće - puslice :))


4. listopada 2011.

Rum Kokos Cupcakes :) Rum Coconut Cupcakes :)

Puno promjena kod mene u zadnje vrijeme pa ne stignem baš postati i ispričavam se svima koji su čekali ovaj recept neko vrijeme. Kad me dragi zamolio da za njegove kolege napravim neku slatku sitnicu znala sam da to moraju biti cupcakesi. I da moraju u sebi imati puno čokolade i ruma :) ah, muški :D ali odlučila sam uklopiti i jedan sastojak koji osobno obožavam a to je KOKOS :) i to je to, nastali su Rum Kokos Cupcakes i nestali u trenu :)) 
There are many things happening in my life right now so i'm not able to post so many times i wished. When my darling asked me to bake some cupcakes for him and his co-workers i knew it had to be chocolate and rum, and another interesting ingredient, one of my favorites, COCONUT :) and that's how Rum Coconut Cupcakes came along and vanished in seconds :))