15. ožujka 2012.

Kruh sa cimetom :)

Vidim da su se moje kolegice pošteno primile isprobavanja ovog kruha sa cimetom pa si mislim moram i ja :) i nisam požalila! A ni moji ukućani! Taman je izašao iz pećnice kad je bilo vrijeme za popodnevnu kavu i baš smo se zasladili :) Recept sam uzela sa Tamarinog bloga Bite my cake i ostala oduševljena jednostavnošću ove slastice.

Ali, nebi ja bila ja da ne zeznem nešto. Uvijek sam govorila da sam ja više za neke bikvite i kreme nego za tijesto pa sam naravno i tu nešto zeznula. U onom koraku kad treba povezati sve sastojke zaboravila sam dodati jaja pa sam morala naknadno pa je tijesto imalo malo grudica ali to nije umanjilo prekrasan okus i miris


Meni osobno je bio malo presladak, tak da drugi puta mislim staviti malo manje šećera ali svima ostalima je bio taman! Recept potražite na ovom linku :)


Zasladite i vi svoju popodnevnu kavicu ili doručak ovo prekrasnom slasticom :)

Čitamo se :)


32 komentara:

  1. Jasam ga videla na blogu zaboravljene poslastice, mada ne bitno pun ga je net..>)nego i one mini kao sto je mignonne radila, ali inace uopste extra mi je taj hlebic sa cimeom!

    OdgovoriIzbriši
  2. ja sam ga vidila na nekom trećem blogu :) i odmah napravila, i nestao je za 5 minuta, a muž mi je značajno hintnuo "e ovakve kolače ti ja volim". nastavak je bio "a ne one tvoje muffine" :shock:

    OdgovoriIzbriši
  3. Tihana, baš mi je drago što ste vi uživali! Blogosferu je uhvatila prava manija ovog kruha, ja sam prvi put taj recept vidjela kod joy the baker. Za mene zaista nešto fenomenalno. Drago mi je da si probala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je drago jer ću ga sad praviti češće! A mogu radit i razne varijacije, pa mi je to super!

      Izbriši
  4. e, da, i budući da je cimet jako ljekovit, ovo je jedan zdrav kolač :) protiv prehlade :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Kad se samo setim kako ranije nisam volela cimet :) a sad.... moracemo praviti xixixi

    OdgovoriIzbriši
  6. Da, da već sam ga isprobala. Jednom dijelu obitelji je fantastičan ali mm ga odbija i probati. A stvarno je prva liga!!! A šta ću s njim?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Peci tako dugo dok se ova druga polovica ne navikne :D

      Izbriši
  7. Izgleda sjajno. U subotu ću ga probati napraviti :)

    http://ladybug4sunflower.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  8. Thnx for your lovely comment on my blog...Bread looks delicious...happy to follow you dear...keep visiting me...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Happy to follow you back :) And i'm making those cheese balls any time soon :)

      Izbriši
  9. Miriši dovde! Obožavam cimet i sve sa cimetom. Izvrsno.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ovo je fenomenalan hleb,kod mene nestane za pet minuta!

    OdgovoriIzbriši
  11. ovo moram probat.. doduše malo me podsjeća na one američke rolice sa cimetom samo kaj ovo nije rolica već recimo kockica :)
    Navrati na moj blog i uključi se u malu igricu... da se malo igramo :)
    http://unique-hrebina.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  12. Mene je ovaj kruh držao u hladnim danima i uistinu je odličan.

    OdgovoriIzbriši
  13. Sounds great!
    I hope you can return to my blog and maybe we become followers =)
    Have a great weekend!

    OdgovoriIzbriši
  14. Hahahahaha, skoro sam zaplakala od smijeha kad sam pročitala onaj dio s jajima.. jer se i meni ISTO TO dogodilo.. :D Ne kužim šta je toliko zaboravljivo u tim jajima.. :D Ali ispalo je super, fino čak i idući dan, zagrijano u mikrovalnoj.. :)
    Mislim da svi postanu ovisni dok ovo probaju!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahaha znači nisam jedinaaa :) i mi smo ga pojeli u rekordnom roku :)

      Izbriši
  15. I ja sam ga pravila ali mi nismo bili bas toliko odusevljeni. Mislim, dopao nam se, ali ne bas, bas... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma to ovisi o ukusima tvojih ukućana i tebe, cimet ipak nije za sve ;)

      Izbriši

Welcome :) Leave a sprinkle for my Cupcakes :))