29. svibnja 2012.

Strawberry Fields Forever :)

Ovih dana sve je u znaku jagoda. Kod mene ih ima na kile i više neznamo što s njima napraviti :) Zato sam ih ja proteklog vikenda iskoristila u svim mogućim oblicima - sladoledi, torte, alkohol itd. Slijede recepti koje šaljem Zorici sa bloga My pans and pots u sklopu blogerske igrice "Ajme koliko nas je" koju je izmislila Snježana :)

Sladoled od limuna i jagoda za klince te Strawberry - votka shots za odrasle :))


23. svibnja 2012.

Red velvet brownies sa sirom :) ali nisu "red" :D


 
Svako moje gostovanje kod Kuhari.com ispadne fantastično druženje sa dragim ljudima, opuštena atmosfera, puno smijeha i zezanja ali i fine hrane :) Ovaj put nešto slatko što nije ispalo kako je trebalo :D Red velvet sam već puno puta radila doma i uvije je isplao crvene boje al kad me snima kamera nažalost nije :) Ali nema veze jer su bili prefini jer smo ih riješili odmah, jedva sam jednog sačuvala za dragog doma :)
 
Sijedi video recept, pismeni recept i fotke :) Ovo bi mogao biti idealan recept za ovaj vikend, i sama ga msilim opet napraviti!
 
Možete izostaviti crvenu boju ako imate tekuću, jer ja uvijek radim sa bojom u prahu i uspije mi, kako sam ovaj puta radila sa tekućom nije uspjelo ali to nije umanjilo okus ovog genijalnog kolača! :)


21. svibnja 2012.

5 torti :) + sunčani vikend :)

Kad imam free vikend pokušavam ga maksimalno iskoristiti i ovaj put je bilo tako :) Ipekla sam 5 torti za vrlo različite prigode - od krštenja, rođendana pa sve do djevojačkih večeri :) Nakon što sam završila sve torte osjećala sam se odlično, ispunjeno i spremno maksimalno iskoristiti vikend :) U subotu je u Varaždinu bila noć muzeja te smo besplatno mogli obići tri Varaždinska muzeja od kojih sam si ja izabrala Entomološki muzej (muzej kukaca) i oduševila se ogromnom zbirkom kukaca koju je u svom životnom vijeku skupio Franjo pl. Košćec! Nedelju smo proveli u prirodi, prvo dugom šetnjom kroz Dravsku šumu u Varaždinu te u Parku prirode "Arboretum Opeka" u mjestu Vinica blizu Varaždina :)

Vikend je brzo prošao, vrijeme nas je poslužilo a u ostatku posta pogledajte fotke :)  


16. svibnja 2012.

Zdrava Krava /Jutarnji list/ 24 sata

Tjedan je počeo zanimljivo i uzbudljivo :) Pavlovu smo pojeli u trenu kao i finu pizzu sa rukolom, mozzarellom i sušenom slaninom (bude recept) koju sam slagala za nedeljnu večeru ali o tome ćemo drugom prilikom :)

U ponedeljak ujutro me dočekao mail na koje me obaviještavaju da sam postala kuharica tjedna na portalu Zdravakrava.hr :) I to sa meni jednim od najdražih recepata - Proljetni bruschette s jagodama !! Recept je postao recept tjedna te u petak na portalu možete pogledati mini intervju o meni u sklopu natječaja "Kuhaj u ritmu proljeća" :) Ulazim u bubanj za kuharicu proljeća gdje mogu osvojiti vrijedne nagrade :)

Kad bude vrijeme za glasanje uputit ću vas na stranicu :)13. svibnja 2012.

Pavlova za majčin dan + Ajme, koliko nas je .... ;)

Čim sam je početkom tjedna ugledala na Kuhari.com znala sam da je to prava torta za majčin dan :) Ljepoticu porijeklom sa Novog Zelanda (ili Australije, nisu se dogovorili još)  pravila sam još prošle godine kada je bila tema Kuvarijacija i dobila kompliment od jedne Novozelanđanke da je savršena :) zato sam se i ovaj puta okušala po receptu Bijelog Zeca sa proslave Pamelinog rođendana :)

Posvećena je mami povodom Majčinog dana koji se obilježava svaku godinu, drugu po redu nedelju u mjesecu svibnju!

Recept možete pronaći na Kuhari.com :) Jeda klik i tamo ste :)


8. svibnja 2012.

Ruska čupava pita by moja mama :)

Ovaj čitav post pripada mojoj mami :) kako ja vikendima često radim i ne stignem napraviti neki desert u zadnje vrijeme moja mama revno svaku nedelju na stol stavi neku novu slasticu :) Tako je i bilo prošlog vikeda kada se na stolu našla Ruska čupava pita :) Na prvi pogled čudnog izgleda i imena ali i okusa! Zaključili smo da ili ju voliš ili ne! Mama i ja nisamo bile oduševljene, možda zbog toga jer ne volim pretjerano gorki kakao ali ostatak ukućana ju je riješio u kratkom roku :) Svidjela se i Tamari sa bloga Today i'm in the mood for... koja ju je probala :)

Nemam slike izrade već samo završnog izgleda tako da ako volite sir u kombinaciji sa kakaom morate ovo probati :)


3. svibnja 2012.

Kuglice sa sirom i kukuruzom :)


Počeo je i novi krug snimanja :) ovog puta sam snimila i par slanih recepta pa vam ovim putem donosim kuglice sa sirom i kukuruzom :) tako su fine da samo ih samzali u sekundi :) Uživajte u videu :)


1. svibnja 2012.

Ajme, koliko nas je.... rezultati :)

Bila sam iznimno sretna kad me je Pamela sa bloga CharmPam Cakes izabrala za domaćicu prošlomjesečne blogerske igrice Ajme koliko nas je... odmah sam počela smišljati temu i došla do zaključka da jedna od meni najdražih namirnica nije bila a radi se o NARU (Šipku) :)

Cure koje su uspjele nabaviti nar odlično su odradile svoj posao te je na moju mail adresu stiglo 11 prijava :) U nastavku vam pokazujem fotkice ovog divnog izazova i domaćicu mjeseca svibnja :)