28. lipnja 2012.

Slatki gušti :)

Prošli tjedan bio je buran i znam loš sam bloger jer nemam vremena čitati vaše blogove, komentirati i odgovarati :( i ispričavam se zbog toga :) jučer je bio zadnji dan mojeg godišnjeg odmora i cijelog sam iskoristila u najboljem mogućem smislu! Zato se sad bacam na komentiranje i čitanje :) 

Prije mog odlaska na more jabvila mi se simpatična Tajana sa stranice Dobravibra.hr čije samo ime vam stavlja osmjeh na lice :) Naime dobra vibra bavi se organiziranjem manifestacija te tako organiziraju festival "Slatki gušti" koji će se održavati na podrućju Zagreba od 01. do 15. srpnja :) Kroz to vrijeme ćete u odabranim slastičarnicama moći uživati u slasticama po posebnim cijenama :) Više o tome pročitajte na ovom linku :) 

Kolegice blogerice sa Bite my Cake, Da mi je nešto slatko, Just good food, Sjedi i jedi, T and T kitchen i ja ćemo zajedno popratiti ovaj događaj te vam ga predstaviti na blogovima :)

U to ime sam ja napravila prekrasne cupcakese zvane "Slatki Gušti" sa domaćim malinama, sirom i čokoladom :) Onako, iz glave :)


22. lipnja 2012.

Gusarski brod Vol. 2 :)

U par trenutaka odmora koje na moru imam odlučila sam s vama podijeliti zaostali post o gusarskom brodu! 

Prije tjedan dana radila sam čokoladni gusarski brod prekriven fondanom čije ste pripreme mogli vidjeti u postu Gusarski brod Vol.1 :)

U nastavku fotkice stvaranja ove divne torte :)


19. lipnja 2012.

The torta :))

Jučer je bio prekrasan dan <3 dan koji sam provela sa prijateljima i dragim i oduševila se koliko me neki ljudi dobro poznaju :) Proslavila sam svoj 24. rođendan u društvu kolega sa posla i svojeg dragog :) 

Počastila sam ih torticom čiji recept mi je otkrila Tamara sa bloga Bite my Cake :) Prvo sam ispekla dvije ture ovog biskvita sa Tamarinog bloga i jednu turu ove božanstvene kreme ih Merinih Milka kocki moje Bojči sa Coolinarike :) 

Hvala svima koji ste mi čestitali na Fb stranici i na Twitteru :) 


14. lipnja 2012.

Gusarski brod Vol. 1 :)Danas je bio zanimljiv dan :) ispekla sam par čokoladnih biskvita, napravila finu čokoladnu ganache kremu i predivnu kuglu bijelog fondana :) Sve mi je išlo od ruke savršeno! :)

Za one koji neznaju, radim tortu na temu gusarskog broda za Erika :) 

Ovdje ima par fotkica da vam dočara atmosferu a ostatak fotki dolazi sutra! :) 12. lipnja 2012.

200-ti post + Crumble sa crvenim voćem :)

Ušla sam u blogger, pritisnem novi post i prikaže mi brojku 199 :) aaaaa danas pišem 200-ti post! I drago mi je da je ovaj post povezan sa receptom moje Ninoline sa Kuhari.com a koja je recept preuzela od Ivane sa Coolinarike :) Radi se o receptu za Crumble sa crvenim voćem i ja sam u ovom slučaju upotrijebila šumske jagode, domaće jagode i maline!

Zanimljiva pričica sa jagodama i malinama jer sam ih brala danas kad je kiša lijevala cijeli dan :) Ali nije bitno, bitno je da je crumble bio napravljen i naravno pojeđen :))

Crumble (ili po naški "drobljenac") je Britansko jelo koje se može raditi u slatkoj ili slanoj verziji :) 

U nastavku slijedi recept i video u kojem van moja Ninolina objašnjava cijeli postupak izrade :) 

8. lipnja 2012.

Šampinjoni sa piletinom i parmezanom

Ovo je nevjerojatno :) dva slana posta na mojem blogu i to jedan za drugim :)

Kad idem kuhati u studio Kuhari.com uvijek im pošaljem slatke recepte i onda se natežemo dok me ne nagovore da pripremam i nešto slano :D
Tako je bilo i prošli puta kada sam radila pržene kuglice sa sirom i kukuruzom, a tako je bilo i ovaj put kada sam odlučila napraviti punjene šampinjone :)
Nisam mogla naći veće šampinjone (Portabello) pa sam se snašla sa manjima!
Ostatak punjenja smo pojeli žlicom, znači možete ih jesti i sa nekim drugim prilogom ako ih ne želite puniti!
Ovdje je video recept gdje možte vidjeti moje eskapade sa štednjakom i piletinom koje bježi na sve strane :)


6. lipnja 2012.

Samose

Od kada sam član Kuhari.com stranice moje poimanje"slane" hrane se skroz promijenilo i svakim danom imam sve više volje za kuhanjem i eksperimentiranjem, ne samo sa slatkim već i sa slanim namirnicama!

Tako je i moja draga Charmpam objavila svoje prve video recepte na ovoj stranici i čim sam vidjela recept za Samose odlučila sam ih obavezno isprobati, već drugi dan nakon objave! I onda opet, i opet .....

Samose su popularni indijski snack u kojem se u pravilu koristi povrće sa mesom, ili smao povrće koje se peče ili prži u tijestu! Jako jednostavno za napraviti i super brzo za riješiti se gladi :)

Na kraju posta portražite video u kojem Pamela objašnjava teoriju sastavljanja samose a u nastavku ja donosim svoju verziju istih :)


3. lipnja 2012.

Clafoutis sa trešnjama i jedan novi blog :)

Listajući blogovima otkrila sam jedan novi i meni jako zanimljivi blog nadasve zanimljivog imena 2cocoNuts kojeg vode Marko i Mateja, kolege na faksu koji se riješavaju stresa pripremajući razne deserte za svoju najmilije :)

Tako je Marko radio Clafoutis sa trešnjama koji mi se jako svidio pa sam odlučila iskoristiti naše trešnje i isprobati :)

Brzo je gotovo, jednostavno i nadasve fino :)