Cheesecake, Slatko

Dolcela u mojoj kuhinji: Oreo macarons

Download PDF
Dani su nam sve kraći i nama food blogerima ovo jako teško pada, pogotovo ako imaš full time job. Kad dođem s posla dnevnog svjetla više nema i fotke ne ispadaju nikako. Zato pisanje postova i kreiranje recepata za vas sada moram pomno planirati za subote i nedjelje kada mogu koristiti cijeli dan za to 🙂

Ukoliko mi dođe inspiracija kroz tjedan, tu će poslužiti moj DIY Lightbox koji sam vam predstavila na ovom linku još prošle zime. Tako mi je inspiracija došla neki dan i odlučila sam ga opet staviti u pogon. 
Ovu ideju našla sam na Instagramu, gdje me možete pratiti pod nadimkom @justcakegirl, pa sam odlučila napraviti svoju verziju jer znam da puno vas voli Oreo keksiće. 
Macaron:
70 g bjelanjka
50 g šećera 
80 g bademovog brašna ili mljevenih badema 
120 g šećera u prahu
1 smrvljeni Oreo keksić
Krema: 
5-6 smrvljenih Oreo keksića
Bjelanjke nisam odvajala od žutanjka par dana prije kako svi pišu, ali ja jaja čuvam u špajzi a ne u hladnjaku pa su ona bila na sobnoj temperaturi. Znači jaja sa sobne temperature odvojiti i izvagati 70 g bjeljanjka to su cca 3 komada jaja.
Staviti na miksanje. Kad se počne pjeniti dodavati u 3 navrata 50 g kristal šećera. Miksati dok smjesa ne očvrsne. 
Pomiješati šećer u prahu i bademe te ih povezati procesom macaronizacije. O tomu možete više pročitati u mojem postu gdje sam sve cake Macaronsa objasnila 🙂 
Ja nisam crtala krugove po papiru nego sam samo smjesu stavila u dressir vrećicu sa okruglim nastavkom (može i jača vrećica za zamrzavanje, samo odrezatu vrh)  i rasporedila je po papiru za pečenje.
Nakon toga lupila sam plehom 3 puta o stol da ako postoje kakvi mjehurići zraka u macaronsima, da puknu. Jednu smrvljenu oreo keksi sam posipala po još uvijek mokrim macaronsima. I sada ih ostavite da miruju između 20 -40 minuta. Znat ćete da su spremni za pečenje kad ih lagano dotaknete prstom a oko njih se stvorila “korica” tj. više se ne lovi za prst.
Peći u pećnici koja je bila zagrijana na 150 stupnjeva točno 11 minuta. Nakon cca 5 minuta bi trebali dobiti ovo karakteristično “stopalo”. Pečeni su kad su na dodir čvrsti. Odmah maknuti sa pleha i pustiti da se ohladi. 
Za kremu sam čvrsto izmiksala Dolcela Šlag 5+ i u tom procesu dodala smrvljene oreo keksiće. Jednostavnije ne može 🙂 
Nadam se da će te se odvažiti i isprobati receptić 🙂 

Comments

comments

3 Comments

  • Molim nekoliko primjeraka na moju adresu.
    Tek sam nedavno otkrila da zapravo volim (obožavam) macaronse, mada sam mislila da mi se neće svidjeti jer su bazirani na bjelanjcima (a takve kolače ne volim). Ovi tvoji oreos izgledaju fantastično!

  • A jao pa ovo je bozanstveno, odusevljena sam <3

  • Krasno izgledaju.

Comments are closed.