Uncategorized

Top Chef : Just Desserts Season 2 :)

Download PDF
Jedan od mojih omiljenih kulinarskih emisija 🙂 “Top Chef” 🙂 još u verziji “Just Desserts” kud ćeš bolje 🙂 Prvu sezonu sam odgledala u jednom dahu a mislim da će tako biti i sa drugom 🙂 Neznam dal pratite taj show, ali toplo ga preoručam svima koji vole slastice 🙂 bez obzira dal spremati ili konzumirati 🙂 jedino nije preporučljivo nekome tko je na dijeti ili nešto slično :)) O čemu se radi? 14 talentiranih slastičara će se boriti za titulu Top Chefa i nagradu od 100,000 dolara + članak u časopisu Food and Wine Magazine + sudjelovanje u godišnjem cookoutu na Cayman otocima u Karipskom moru .


Svaki tjedan u show dolazi novi svjetski poznati slastičar, kuhar, zvijezda itd. i zadaje atjecateljima izazove. U izazovima sudjeluju kao tim ili kao pojedinac. Na kraju žiri odlučuje o pobjedniku i o osobi koja napušta show. Žiri se sastoji od četiri osobe, a to su :

Gail Simmons – rođena kanađanka, postala je kulinarski ekspert i gastronom, Food And Wine novinar te u zadnje vrijeme jako cijenjena televizjska zvijezda. Isto tako je special event manager u restoranu poznatog kuhara Daniela Bouluda.
Johhny Iuzzini – najcjenjeniji slastičar i inovator u Americi, počeo se baviti slasticama već sa 17 godina. Diplomirao je na Culinary Institute of America te radio kod mnogih poznatih i visoko pozicioniranim slastičarima. Trenutno je glavni slastičar u restoranu PerrySt u New Yorku koji je ponosni vlasnik 3 Michelin zvjezdica.
Hubert Keller – jedan od najpoznatijih francuskih kuhara na svijetu.  Vlasnik poznator restorana Fleur de Lys u San Franciscu i Las Vegasu kao i puno raznolikih restorana od steakhousa do burger bara. U zadnje vrijeme postao je i popularno televizijsko lice kao natjecatelj u Top Chef :Masters i kao član žirija Top Chef.
Dannielle Kyrillos – vrlo svestrana žena. Bavi se hranom, modom, televizijo, putovanjima itd. Jedna je od osnivača internet portala Daily Candy i strastvena kuharica i slastičarka.Njezina prababaka bila je vlasnica restorana u kojem je pripremala sve vrste pita i kolača tako da su joj kolači u genima.

14 natjecatelja borit će se kroz 14 tjedana za ultimativnu nagradu 🙂

Evo što su radili u proteklih dva tjedna 🙂

Brown Butter Hazelnut Cake, Lemongrass Stalk Infused Cream and Passion Fruit

Vanilla and Lemon Zest Cake with Pistachio Buttercream and White Chocolate Pearls

Chocolate Sponge Cake with Praline Jam and Vanilla Crémeux

Little Red Riding Hood showpiece

Jack and the Beanstalk showpiece

Devil’s Food Cake with Whipped Caramelia Ganache and Almond Dacquoise

Caramelized Bananas, Wafer Crunch, White Chocolate, and Butter Pecan Ice Cream

Prošlogodišnji pobjednik 🙂

Prošlogodišnji pobjednik i moj osobni favorit Yigit Pura trenutno radi u Taste Cateringu u San Franciscu i radi fantastične torte 🙂 Isto tako je u procesu otvaranja slastičarne u Laduree stilu u San Franciscu. I presladak je 🙂 I ima dečka 😀
Evo ga kako priča o novoj slastičarnici 🙂

Probat ću vas voditi kroz emisiju kad si malo posložim favorite, sad su mi svi još tak-tak 😀 uglavnom, sviđa mi se da paze dosta i na okus a ne samo na izgled kako je to obično kod njih.

Ovaj post sam pisala cijela 3 dana jer sam u zadnje vrijeme jako lijena a ima i puno promjena u mom privatnom životu al o tome drugi puta 🙂

Danas radim OPET jednu tortu za odrasle 🙂 postale su popularne 🙂

Evo od čega se sastoji a završni izgled drugi puta 🙂 Mislim da ću joj dati ime “Dirty Strawberry” 🙂

Ugodan Vikend želim 🙂

Comments

comments

7 Comments

 • S obzirom da su deserti u pitanju, htjela bih pratiti, samo ne znam gdje. Help!

  Kad kažeš "torta za odrasle", pa još uz to "dirty strawberry", odmah dobijem svakakve asocijacije 😉

 • Ja sam i htjela da dobiš takve asocijacije 😀 i imaš mail :))

 • mmmmmmmmmm.. bože! ja moram prestati da gledam ovakve emisije.

 • Jako zanimljiva emisija a tek tvoj desert, kad će nastavak brzo, požuri/:)

  Kiss:)

 • možeš ovdje gledati http://watchseries.eu/serie/top_chef:_just_desserts

 • Nisam znala za emisiju, idem odmah skinut sezonu 🙂 Hvala! 🙂

 • It is an interesting show.This is my first visit to your blog and I've spent some extra time browsing through your earlier posts. I'm so glad I did that. I really enjoy the food and recipes you feature here and I'll definitely be back. I hope you have a great day. Blessings…Mary

Comments are closed.