Download PDF

 

Tihana Koprek

Tko sam ja?

Moje ime je Tihana, imam 33 godine i trenutna adresa na kojoj živim je Stuttgart, Njemačka. Moj hobi je, vjerojatno ste primjetili, priprema slastica. Osim toga veliki sam zaljubljenik u fotografiju i snimanje videa. Hrana općenito igra veliku ulogu u mojem životu, jer moj dragi B. i ja najviše na svijetu volimo kuhati i isprobavati nove food trendove. 

Vlasnica sam Café-a Cupcakes&Bagels u centru Stuttgarta gdje vec dvije godine uspjesno zasladjujemo zivot Stuttgarterima. Vise o tome mozete procitati na portalu journal.hr

Osim hrane veliki sam ljubitelj kriminalističkih serija, filmova i knjiga. Od trenutnih favorita izdvojila bi seriju Hanibal te knjigu Crvendać by Jo Nesbo. 

Kako je nastao blog? 

Kako svi nakon srednje škole tražimo smisao života tako sam i ja odlučila ne otići na faks već se posvetiti poslu. Radila sam u brojnim hotelima te je turizam, nakon slastičarstva, moja velika ljubav. Između tih poslova tražila sam neki hobi pa sam između šivanja i izrade nakita ipak se odlučila za slastice.  Raznorazne recepte koje sam isprobavala željela sam negdje zabilježiti i blog se sam po sebi nametnuo. Počela sam pisati na Blogger i evo sad nakon 6 godina nalazimo se na vlastito dizajniranoj web stranici. 

Just Cake The Cupcakes

Što se sve događalo u proteklih desetak+ godina? 

Puno toga se dogodilo. A najbolje od svega je to da sam pronašla prijatelje za cijeli život. Ljude koji su također zaljubljenici u hranu baš kao i ja. Oni znaju koji su, čujemo se skoro svakodnevno iako smo na drugim stranama svijeta. Osim toga, sudjelovala sam u mnogo različitih radionica u sklopu festivala slastica “Slatki gušti” te bila gost u emisiji Dobro jutro Hrvatska. Ni tiskani mediji mi nisu strani pa ste tako moje recepte i fotografije mogli viđati u  časopisima Jutarnji list, 24Sata, Lisa, Lumini, Regionalni list, Moja 4 zida itd. Raznorazni portali me također vole a najviše mojih recepata možete vidjeti na Fashion.hr te Female.hr. 

Najveća stvar koja mi se desila od kako pišem blog je definitivno to da je svjetski poznati brend KitchenAid povodom 5. godišnjice bloga odlučio da ću baš ja postati službena Ambasadorica KitchenAid aparata u Hrvatskoj. Nakon toga lijepih stvari se dogodilo te sam iznimno zahvalna cijelom timu iz KA Hrvatska jer su osim meni, poklonili i KitchenAid mikser jednoj mojoj čitateljici. 

Uslijedila je mala pauza dok sam radila na otvaranju svojeg Cafea u Stuttgartu. U Sijecnju 2019 pocelo je planiranje i sami koncept otvoren je iste godine u Lipnju – Cupcakes&Bagels.

Samo otvaranje Cafea se oduzilo na sredinu 2020, zajedno sa korona situacijom. Nismo se dali smesti pa smo sad, nakon godinu dana aktivnog poslovanja, rasprodani 2-3 Tjedna unaprijed sa narudzbama. Zapratite nas na instagramu za vise detalja.