Promo

Vikend manijaci pišu: Good Food Zagreb

Download PDF
Jedan od vodećih portala u hrvatskoj na području putovanja odlučio se povezati sa Just Cake The Cupcake i otkriti nam neke od svojih food favorita “on the road” 🙂

Ako ste među onima koji još nisu čuli za ova divne Manijake pronađite ih na sljedećim linkovima:

Vikend Manijaci Web
Vikend Manijaci Facebook
Vikend Manijaci Instagram

U prvom članku na blogu posjetili su Zagreb i novu poslovnicu Good Food-a u Teslinoj ulici te nam dali svoje osobne dojmove. Moram priznati da su svi manijaci moji dobri prijatelji te mi je drago da su mi dopustili da i ja budem dio njihovom svijeta 🙂 Tako da Saša i Marko, dobrodošli na Just Cake the Cupcake 🙂

Moram priznati da nisam čovjek od brze hrane. Na izgled se to možda tako i ne bi dalo zaključiti, no zaista, radije jedem domaću kuhanu hranu za koju znam odakle su stigle namirnice, ili biram restorane gdje sam siguran da je klopa vrh. Nije da ne jedem šrot hranu, ali ono – izbjegavam.

Tako smo Marko i ja prošli tjedan uhvatili vremena i konačno posjetili Zagreb u potrazi za nekim novim inspiracijama za naše tekstove, i naravno, negdje na pola puta smo ogladnjeli. Kamo ćemo? Što ćemo? Tad sam se sjetio da sam negdje na netu pročitao o super mjestu u Teslinoj gdje prave zaista vrh hamburgere. Idemo! Marka ne treba posebno nagovarati kada je hrana u pitanju, bitno da se jede u što većim količinama.

Stigli mi u Good Food, kad ono, shvatim da sam tu već bio nekad davno jeo neku salatu. Nije da mi je ostala u sjećanju, al ajde. Ulazimo unutra i već sam prvi dojam je bio i više nego pozitivan. Vidi se da je interijer nanovo osvježen, i moram priznati da me se zaista dojmilo. Pogotovo prostor iznad samog “šanka” koji je osmišljen u “eko” i “healthy” stilu koji prati i sam jelovnik.

Znam koliko je teško biti kreativan pri spajanju nekih nezdravih, stereotipnih jela sa zdravim, ali Good Food s tim nema problema. Sve je u namirnicama, to znam jer radim u hotelu u kojem smo odlučili maknuti sve “ne zdrave” dobavljače, i sve namirnice za čak 8 restorana dobavljamo od malih, lokalnih proizvođača (čak njih 23). To je zakon jer samim time imamo svježe, ukusne namirnice kontroliranog podrijetla. Ovdje sam već počeo shvaćati filozofiju i koncept ovog “fast fooda”.

Ponuda je ok. Nema previše (što je dobro jer ne moraš birati pola dana), niti premalo. Taman. Mi smo naravno pohrlili na onaj najveći burger (znamo da je najveći jer je jedini s 200g mesa), sjeli za visoki stol i čekali. Nismo čekali dugo, 3-4 minute maksimalno. Burger koji smo dobili bio je zaista fora izgleda (čitaj savršenog), a poslužen je na costum made drvenim daskama za rezanje.

Dakle, kako bi najbolje približio kakvi burger je to bio, moram navesti usporedbu sa standardom. Neka ovaj put standard bude Big Mac iz McDonald’sa. Svi ste ga jeli, svi znate kakvi je i kako izgleda. King of BBC, burger koji smo naručili bio je podosta veći, neusporedivo ukusniji i barem 5 puta sočniji od Big Maca. Kad bi davali ocijene od 1 do 10, Big Mac bi bio sredina s tek 5, a King of BBC bi dobio 9. Zašto 9? Zato što još uvijek nismo probali sve burgere ovog svijeta, pa ne možemo dati odmah najvišu ocijenu.

Sve u svemu, ovo mjesto svakako morate posjetiti. Dobar tek!

Pišu: Vikend Manijaci – Saša Vugrinec

Comments

comments