Lifestyle

Vikend u Irskoj Vol. 2

Download PDF

U prvom dijelu posta mogli ste pročitati kako smo došli do Irske i cijeli troškovnik putovanja a sada malo o samoj Irskoj, arhitekturi, hrani itd. 

U petak navečer smo kad smo riješili auto i hotel krenuli smo u centar Dublina nešto pojesti iako sam ja došla sa temperaturom i upalom mjehura. Od hotela do centra trebalo nam je ca. pola sata i u tih pola sata se moje stanje nažalost pogoršavalo. Iako sam pila tablete, počela me loviti gripa i možete si misliti kako sam se osjećala. Stvarno mi je žao zbog toga jer nisam uspjela u punom mahu doživiti Dublin noću. 

PO gradu se jako lako snalaziti, imala sam kartu koju smo uzeli u hotelu tako da smo jako lagano sve našli. Naravno kao pravi turisti krenuli smo u Temple Bar, dio grada koji je pun Pubova sa živom glazbom, hrane, cuge itd. Ja sam nažalost posjetila samo dućan gdje sam si kupila neko sredstvo protiv gripe te smo nakon male šetnje (meni je sve gore) odlučili stati na burgerima u burger baru Bunsen u samom centru. Nisam imala snage ići u neki pub di je svirala glazba i samo sam se nadala krevetu. Inenadilo nas je da smo odma po dolasku dobili bocu vode i čaše (na kraju smo skužili da je tako svugdje u restoranima u Irskoj) te njihov meni koji je zapravo vizitka na kojoj piše da imaju 4 vrste burgera i dvije vrste pommesa i to je to. I ovaj koncept mi je baš bio fora. Burgeri su  bili odlično, meso pogotovo iako sam ja pojela samo pola jer mi je bilo sve gore i gore. 

Photo Credit – Bunsen Burger

Pa hajmo onda natrag u hotel, uz čaj, antibiotike i sredstvo protiv gripe uspjela sam malo doći k sebi i drugo jutro sam se već probudila bolje volje 🙂 🙂 

Odlučili smo dan provesti u Dublinu pa smo krenuli na doručak. Jedan od savjeta koji sam pročitala bio je da probamo kalsični Irski doručak pa smo tako otišli do Ned O’Shea’s i kao što možete vidjeti po slikama, stvarno smo se najeli za doručak.  Ovo je jedno od popularnijih mjesta, a doručak je ca. 7,5€ po osobi sa uključenim toplim napitkom  – kava ili čaj. 

Nastavili smo šetnju gradom – prošli kroz centar, pa na Trinity Collage – bila je jako gužva te nažalost nismo ušli da vidimo poznatu knjižnicu (bit će vam poznata iz filma Harry Potter)  i knjigu Kellsa. To smo ostavili za drugi puta, jer se svakako vraćamo kad ćemo biti zdraviji 🙂 

Ako idete, svakako kupite ulaznice unaprijed na njihovoj stranici – evo link 🙂 

Nakon toga smo nastavili šetati Dublinom i došli smo skroz do obale i usput vidjeli puno lijepih starih ali i novim zgrada. Kroz Dublin teče rijeka Liffey, preko koje ima hrpa mostova tako da možete lagano šetati s jedne strane na drugu. 

Evo par slikica 🙂 

Kupili smo par suvenira i vratili se do hotela po auto. I onda je počela avantura vožnje po “krivoj” strani ceste 🙂 Išli smo po autocesti jer smo htjeli po danu doći  do Galwaya pošto smo imali još malo fobiju od vožnje po noći. Vozili smo se ca. 2 sata a oko nas milina – sve zeleno, puno malih kućica tj. Cottage i farmi! 

Kad smo se smjestili u hotel na obali Galwaya i iako je već bio mrak odlučili smo otići do centra autom, i skužili da je full blizu i uopće nije bila gužva. Bili smo naravno gladni i nismo znali kud da idemo pa smo prvo prošetali da bi našli jedan stvarno divni mali restoran imena Gemelles.  Malo i simpatično, bilo je puno al su nam našli stol. Osoblje je bilo super ljubazno, a meni nas je oduševio. Od mesa do ribe, ima svega! 

Za predjelo smo uzeli pečeni kozji sir sa ciklom i balsamicom, i složili se da ovo moramo rekreirati doma! Za glavno jelo B. je jeo ribeye odrezak na lava kamenju (peče se na stolu) – i meso je bilo bombastično! Ja sam uzela Fish&Chips pošto sam prvi puta na otoku 🙂 pa da i to probam! Bilo je fino, domaći tartar je bio odličan! 

Stvarno preporučujem ovaj obiteljski restorančić – atmosfera je odlična

Tu je već bila skoro ponoć pa smo se odlučili vratiti u hotel da se još više ne razbolimo tako da vam u sljedećem postu pišem što smo još posjetili u Galwayu, i kako je prošla vožnja po The wild Atlantic Way do Cliffs of Moher 🙂 

Comments

comments