Slatko, Voće

Voćne kocke Suzy – Fruit cake Suzy

Download PDF
Počela je sezona raznih bobica pa zašto ih nebi upotrijebili za jedan svježi, ljetni , voćni kolačić koji svojom jednostavnošću i brzinom uveseljava moje ukućane a nadam se i vaše.
Sastojci :
Za biskvit :
6 jaja
175 g šećera
150 g brašna
80 g margarina
Za kremu i ukrašavanje
1 puding od vanilije
Količina i vrsta voća po želji
2 prozirna preljeva za torte
1. Odvojiti žutanjak od bjeljanjaka i bjelanke pjenasto izmiksati u čvrsti snijeg.
2. Žutanjke sa šećerom na pari miksati oko 2-5 minuta dok se lagano ne “dignu” i nakon toga nastaviti miksati još par minuta u posudi za miksanje.
3.Lagano dodati brašno i rastopljeni margarin i miksati dok se sve skupa ne sjedini.
4. Dodati snijeg od bjelanjaka i lagano ( ali stvarno lagano 🙂 miješati.
5. Staviti u manji protvan koji smo prethodno premazali margarinom i peći 10 minuta na 175 stupnjeva.
6. Kad se biskvit peče, pripremite voće po želji, u mojem slučaju to su bile – breskve, maline, jagode, šljive i borovnice. Količina i vrsta voća mogu se prilagoditi po želji!
7. Kad je biskvit pri kraju s pečenjem, provjerite čačkalicom i ako na njoj ništa ne ostaje znači da je biskvit gotov. Izvaditi iz pečnice i skloniti sastrane da se malo ohladi dok vi pripremate kremu.
8. Kremu koja je zapravo puding pripremite kako piše na vrećici. Ako ste ljubitelj krema može se staviti i dva pudinga pa da bude jako kremasto.
9. Vrući puding izlijati na biskvit i poravnati te ostaviti 10 minuta da se ohladi.
10. Voće po želji poslagati na kolač, te prelijati sa dva preljava za tortu koja ste pripremili po uputama na vrećici. Preljev se dosta brzo stvrdne te već možete rezati kolač ali preporučila bi da bude ipak barem 1 sat u hladnjaku prije posluživanja!
Čim se preljev za torte stegnuo odmah smo ga morazi izrezati i probati. Boje koje dolaze sa ovog kolača su jednostavno predivne i kolač te jednostavno mami i mami da ga pojedeš još, i još i još……….

Bon apetit 🙂

Tihana 😉

Comments

comments

2 Comments

  • Super osvešavajuće!

  • da 🙂 kombinacija slatkog biskvita i svježeg voće je odlična !

Comments are closed.