Uncategorized

2. Međunarodna gastro izložba :)

Download PDF
Nakon Špancirfesta i Baroknih večeri naš grad lagano tone u zimski san. Probudi se malo oko Božića ali tu opet sve do proljeća mirno spava i ništa se ne događa.

Tu je naša Turistička zajednica koja se trudi predstavljati nam svakojaka događanja da grad ne bi zaspao 🙂

Sljedeći četvrtak, 25.10. u 18:45 minuta u Glazbenoj školi Varaždin održat će se 2. Međunarodna gastro izložba i mi smo sretnici koji su pozvani 🙂

Prošle godine (iako ja nisam znala) kod nas se održala 1. Međunarodna gastro izložba te ću vam u današnjem postu prikazati kako je to izgledalo 🙂


Na 2. međunarodnoj gastro izložbi predstavit će se ukupno 34 restorana, 20 lokalnih restorana, 1 restoran iz Istre, 2 restorana iz Dalmacije, 4 restorana iz Međimurja , zatim 4 restorana iz Slovenije, po 2 restorana iz Mađarske i Austrije te jedan restoran iz Bosne i Hercegovine.

Tema događanja bit će jela autohtone kuhinje, odnosno koncept od polja do stola, pa će svoje proizvode predstaviti i lokalni proizvođači raznih namirnica, te vinari varaždinskog kraja.

 Program izložbe sastojat će se od stručnog okruglog stola, koji će voditi Damir Crleni, a čija će tema biti jela i namirnice varaždinskog kraja u razvoju turizma, te dijela otvorenog za javnost i uživanje u okusima, bojama, mirisima i oblicima kulinarskih majstorija.

 

“Ulaznice za 2. Međunarodnu gastro izložbu neće biti u slobodnoj prodaji, već će biti distribuirane pozivnice, kao zahvala na vjernosti gostima lokalnih restorana, odnosno gostima hotela, koji će iskazati interes za posjetom. Pripremljeno je oko tisuću pozivnica, a sami restorani će pripremiti oko 1 300 obroka”  – izvjestio je predsjednik varaždinskog Udruženja Hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Martin Plantak.

Naša pozivnica je već stigla te se veselimo prisustvovati ovako lijepom događaju 🙂 Fotić naravno ide sa nama pa ću Vam moći dočarati kako smo se zabavili 🙂

 

Izvor fotografija : Volim Varaždin
Izvor teksta : Varaždinske vijesti
 

Comments

comments

14 Comments

 • Ove sve što si objavila na ovim fotkama su prava umjetnička djela… jedva čekam tvoje izvješće s izložbe 🙂

 • Eh vidiš, Varaždinu fali ne samo jedna ovakva izložba nego barem njih 20 tijekom godine. Jer grad zbilja spava, baš sam neki dan pričala kako su i vikendi u Varaždinu postali pusti (a možda se meni nekad činilo da ima ljudi, sad više ni sama ne znam), neka mjesta u centru su smiješno prazna subotom navečer.
  No dobro, hrana nas uvijek može razveseliti i krasno je što ideš pa ćeš nas izvjestiti 🙂

  • je, nažalost čim počinje sjesen grad spava…ja idem ovaj vikend malo istražiti noćni život pa da vidimo 😉

 • Nedavno sam malo duže boravila u tvom gradu i mogu samo reći da sam divno jela u hotelu u kojem kuha gosp. Crleni. Bogme bih rado i ja na tu izlozbu :).

 • Zavidim ti 🙂 Svrati na blog, darivanj je u toku. Sudeći po ovim gore fotografijama, svdeće ti se 🙂
  http://www.milinkuvar.com/darivanje/

 • Čula ja da se održava. Čestitam na pozivnici i očekujem izvještaj

 • ajme meni… nije zdravo gledati ovakve fotke u sitne sate 😉
  očekujemo i izvještaj, naravno 😀

 • lepo se provedi, sve probaj i slikaj za nas radoznale 🙂

Comments are closed.