Slano

Batat pommes

Download PDF

Evo me, živa sam 🙂  Uskoro se vraćam bloganju i kolačima, i ne, nisam vas napustila. Par teških tjedana je iza mene, ali sve se nekako vraća na svoje mjesto pa tako i moja inspiracija polako dolazi. U međuvremenu me možete uvijek pratiti na Instagram profilu – zapratite me na @justcakegirl

Nedeljni ručak je kod nas uvijek bilo nešto posebno, dan u tjednu kad bi se skupili svi za stolom i uživali u delicijama koje je spremila moja mama. Pošto smo daleko od doma, te delicije svake nedjelje spremamo moj B i ja.  

Ove nedjelje odlučili smo se za klasiku – juha, pohana piletina i krumpir. Vjerojatno najčešća nedjeljna kombinacija u našem kraju 🙂  Da malo promijenimo klasiku odlui smo napraviti pommes od batata. taj slatki krumpir nije toliko česta pojava kod nas ali sam primjetila da ga sve češće viđam kod hrvatskih Instagramera i mojih prijatelja na Facebooku. 

Hrvatske blogericu su tu posebno aktivne pa sam našla da Andrea sa CUKAR također radi pommes od batata, ali na malo drugačiji način. Ako vam se ne svidi moja verzija, uvijek možrte pogleati kod nje 🙂 A tu je i Marcela sa COOKSTAGRAM koja je ni manje ni više napravila 3 različita recepta za – PUNJENI BATAT! Wow! 

Pekla sam na genijalnom plehu za pečenje by KitchenAid – totalno non stick tako da nakon pečenja samo obrišete papirnatim ubrusom i ništa se nije primilo! 

Ja sam snimila i kratak video, a u nastavku pronađite i pisani recept. Ukoliko ćete isprobati veselilo bi me da mi posaljete sliku ili stavite #justcakegirl 🙂

Batat pommes
Write a review
Print
Sastojci za dvije osobe
 1. 1 veći batat
 2. 50 g maslaca
 3. sol
 4. papar
 5. timijan*
 6. ružmarin*
Upute
 1. Obijeliti batat te ga narezati na deblje trakice.
 2. Staviti ga u hladnu vodu te staviti kuhati. Pustiti dok voda ne zavrije i odmah maknuti sa vatre. Bitno je da se ne skuha do kraja.
 3. Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva i odmah staviti pleh da se zagrije.
 4. Ocijediti batat te odmah otuširati hladnom vodom.
 5. Za marinadu rastopiti maslac te pomiješati sa začinima.
 6. Na vrući pleh staviti marinadu te na to batat.
 7. Premazati sve batate marinadom i peći na 200 stupnjeva nekih 20 minuta. Izvana budu hrskavi, a iznutra mekani 🙂
Notes
 1. *ukoliko nemate svježi ružmarin i timijan možete koristiti i sušeni
Just Cake The Cupcake https://www.justcakegirl.com/

 

Comments

comments