Promo

Novosti na hrvatskoj slastičarskoj sceni

Download PDF
Moram priznati da mi fale neki hrvatski kolači, ali istovremeno otkrivam klasične njemačke deserte koje ću vam kroz godinu naravno i predstaviti. Dok se vrijeme malo ne smiri i postane podnošljivo palim pećnicu i častim vas novim receptima.

U međuvremenu se u hrvatskoj polako počela graditi prava “patisserie” scena što me neizmjerno veseli te se nadam da ću ova it mjesta moći uskoro i osobno posjetiti.

O slatičarnici Mak na konac sam pisala u više navrata i nije nikakva novost da rade odlične kolače i torte. Novost je da Mak na konac više nije  “to go” slastičarnica već su složili genijalna prostor u nastavku dosadašnjeg prodajnog mjesta u ulici Popa Dukljanina na broju 1.

U nastavku pogledajte kako izgleda interijer, a slastice i torte koje radi Petra Jelenić i njena slatka ekipa možete vidjeti na Facebook stranici. Pažnja, stranica izaziva zazubice 🙂

Nešto južnije, točnije u Splitu otvorila se prava gastronomska meka po imenu Perivoj. Na adresi Slaviceva 34 u divno obnovljenom Perivoju zajedničkim snagama rade chef Marko Gajski i vjertojatno moja najdrža pastry chefica Tea Mamut 🙂 Vizualno izgleda fantastično, od uređenja do hrane i slastica a kako je okusom mogu samo zamisliti…. Voljela bi da mi pišete na tu temu 🙂

Najrađe bi se teleportirala na jednu od ove dvije lokacije 🙂 Jeste li već bili i probali?

Slike su sa Facebook stranice Mak na konac i Perivoj 🙂

Comments

comments

1 Comments

  • I ja bi se rado teleportirala, iako su mi bliže nego tebi. 😉

Comments are closed.