Lifestyle, Promo

Promo: Meet Mia

Download PDF

Na Instagramu već duže vrijeme pratim jednu Miu. Uvijek sam vjerno lajkala njene sweet kreacije i divila se svemu što radi. Nakon par komentara sa njenje strane saznala sam da planira otvoriti Cake & Brunch bar u Zagrebu. I mislim si, zašto baš sada kad ja odlazim? 😀 ali dobro, drago mi je da je Zagreb dobio još jednu top destinaciju gdje možete isprobati kolače. 

Mia Salmon je nakon završenog studija ekonomije i Menagmenta u Zagrebu i razmjene studenata u Francuskoj počela slijediti svoj san i hobi te upisala kulinrski institut Kul-In koji ju je pripremio za sve izazove koji tek slijede. 

Meet Mia izbor kolača

Slastičarnicu u Vlaškoj 43 potpisuju Marita Bonačić i Negra Nigoević, dvije dizajnerice koje su od foodie Mie napravile “Meet Mia” brend. 

Projekt je uključivao  osmišljavanja imena, vizuale i packaginga,  kompletan interijer, stylinga i fotografiranja i u svemu tome povezali su priču djevojčice i kolača.

Meet Mia Brend

Ime brenda nastalo je kao igra riječi, ali i pozivna sintagma koja ne označava isključivo slastičarsku djelatnost nego brend koji nosi imaginarni lik – djevojčica Mia i njena zemlja čudesa.

Parafraziranje elemenata “Alise u zemlji čudesa” i traženje čudnovatosti koja bi poslužila kao inspiracija vizualu, nametnula se karakteristična plava boja Alisine haljine koja je postala glavna boja brenda, a logotip je izveden od stilskih slova te je tako tipografsko rješenje dobilo ilustrativnu notu.

Razrađujući brend zajedno sa klijentom, osim slastica u ponudu su uvršteni i slani zalogaji, tako da je MeetMia postao “MeetMia – brunch and cake bar”.
Logotip upotpunjuje pattern koji tvori dominantno M iz vizuala podsjeća na željezne kovane ograde, imitirajući repetitivni art deco uzorak i dajući osjećaj europskih ulica s početka prošlog stoljeća.
Slijedeći igre riječi iz naslova nastala je i serija fraza koji prate vizual; Sweet to meet you, Meet to sweet you, Meet and Eat, Sweet on Repeat, Meet me outside, Take me out, Let’s meet again.

Meet Mia Brunch and Cake Bar

Upoznavajući Miu svatko će pronaći nešto za sebe. Bilo da ste obožavatelj kvalitetnih čokoladnih kolača i pralina ili ipak preferirate nešto slano, široka ponuda ovog mjesta će oduševiti čak i najzahtjevnije.

Otvoreni su od petka 4. prosinca – i čekaju vas u Vlaškoj 43.

Ja jedva čekam da posjetim ponovo Zagreb i odem do Mie, a vi koji ste bili javite u komentarima kako vam se sviđalo 🙂 

Ostavljam vas sa slikama da uživate za početka ovog tjedna! 

Meet Mia

Meet Mia

Meet Mia

 

Meet Mia

Meet Mia

Mia Salmon

Comments

comments