Slatkih 5

Slatkih 5 – Vol. 4

Download PDF

Ovaj tjedan bio je jako, jako naporan 😀 iako sam uspjela snimit novi recept u kojem vam čai i nešto pričam laptop je dao otkaz i ne želi surađivati. Trebao bi biti popravljen do kraja tjedan pa se nadam da će uskoro i video biti online 🙂 Do tada pretplatite se na sljedećem linku. Vedrana je ovaj tjedan imala zadatak posjetiti Evergreen Sushi Bar u Zagrebu pa rpočitajte u nastavku kako se provela i što se još našlo u top 5 ovog tjedna 🙂 

Sallys Welt – Coca Cola torta 

Sallys Welt je napopularniji Njemački food YouTube kanal. Nisam znala za Sally do kad se nisam doselila ovdje i saznala da živi u susjedstvu 🙂 Osim YouTube kanala Sally ima svoj web shop u kojem drži raznrazne sastojke za kolače, ukrašvanje i između ostalog i KitchenAid. Videe snima zajendo sa mužem i moram priznati da su mi baš smiješni. Ono što mi je ovaj tjedan zapalo za oko je bila ova Coca Cola torta kou možete napraviti bez pečenja i njome zadivit svoje goste ili nekog obožavatelja ovog gaziranog pića 🙂 Ako ne razumijete njemački jezik, pratite postupak i upotrijebite za punjenje bilo koju kremu po želji 🙂 

Top 10 Nutela recepta – How To Cook That

Jedan od mojih najdražih YouTube kanala iz daleke nam Australije, u samo deset minuta za nas ima deset različitih recepata sa Nutelom. Od pralina do moussa, browniesa, lava kolača ili sladoleda svi su na jendom mjestu sa linkovima na cijele recepte na njezinom blogu. Osim ovog na Aninom blogu možete pronaći puno tutoriala sa čokoladom i fondanom 🙂 

EverGreen Sushi Bar

EverGreen Sushi bar

Prošli ponedjeljak naša Vedrana imala je priliku degustirati novi meni EverGreen Sushi bara. Ovaj sushi bar možete pronaći na adresi Ilica 49, Zagreb. Iz novog menija ističe se ponuda za dvoje, koja uključuje spring rolice, tempuru te 20-tak komada pomno odabranog sushia najviše kvalitete. Također, u ponudi su i novi okusi, od kojih se posebno izdvaja spoj sushia i tartufa. Za potpuni doživljaj, uz sushi je poželjno popiti i čašu vina, a EverGreen preporučuje Oroya sushi wine, vrhunsko bijelo vino japanske enologinje. Vedrana je dala jako dobar feedback, a ona je osoba koja ba i ne voli sirovu ribu. 

Love Ana – Gablec

Love Ana - Gablec

Love, Ana. jedan od najpopularnijih i najuspješnijih dizajn studia u Zagrebu, Hrvatsko a i preko bare. Na linku možete pogledati što sve imaju u ponudi. Mene je zapravo zainteresirao “Gablec” paket koji pokušava olakštati svakodnevne brige koje imaju svi zaposleni ili studenti  – što jesti za glablec a da nije pekara 😀 U paketu koji nudi ovaj dizajn studio možete pronaći set recepata i popisa za kupovinu za mjesec dana raznovrsnih gableca! Možete ih kupiti u studiju u Dežmanovom prolazu 4 ili naručiti preko web stranice. Foto by Ana Šolić. 

METRO Junior Top Chef

Metro Junior

Genijalna inicijativa koja povezuje vrhunske kuhare i maturante koji se žele pokazati u kulinarskom svijetu. U nastavku možete pročitati više o programu koji orzagnizira Metro i kulinarski institut Kul In u Sisku. Glavna nagrada, putovanje u Budimpeštu na najveće svjetsko kulinarsko natjecanje Bocuse d’Or. 

METRO Cash & Carry predstavio je projekt METRO Junior Top Chef u ponedjeljak 25. siječnja u restoranu Paradigma. U projektu će sudjelovati trinaestsrednjih škola čiji će odabrani maturanti kuharskog usmjerenja, uz vodstvo mentora Ante Udovičića, Nenada Kukurina i Maria Mihelja, učiti o najnovijimtrendovima u pripremi hraneTrinaest maturanta imat će priliku pokazati svoje znanje i odmjeriti kulinarske sposobnosti u sučeljavanjima koja će se održati u Kastvu i u Zagrebu. Kandidati će dobiti popis namirnica te će morati odlučiti kojim će jelom impresionirati svoje mentore. U Kastvu će o tri najbolja kandidata odlučiti glavni kuhar i vlasnik restorana Kukuriku Nenad Kukurin, dok će tri najbolja u Zagrebu odabrati glavni kuhar restorana Paradigma Ante Udovičić i glavni kuhar restorana Mundoaka Mario Mihelj.

Šest odabranih kandidata sudjelovat će u trodnevnoj edukaciji pod vodstvom mentora u kulinarskom institutu Kul IN u Sisku. Nakon toga slijedi finalno sučeljavanje na kojem će biti odabran pobjednik METRO Junior Top Chefa. U finalnom sučeljavanju kandidati će dobiti namirnice i jelo koje moraju pripremiti, apobjednik će osvojiti dvomjesečnu edukaciju na kulinarskom institutu Kul IN koji s ALMA la Scuala Internazionale di Cucina Italiana razvija programe profesionalnog usavršavanja kuhara, dok će tri najbolja kandidata otputovati na prestižno kulinarsko natjecanje  Bocuse d’Or koje se održava u Budimpešti.

 

Koji si vaše favoriti ovog tjedna? Jesam propustila nešto? Ostavite mi vaše prijedloge u komentarima 🙂 

Comments

comments