Lifestyle, Slatkih 5

Slatkih 5. Vol. 8

Download PDF

Prošli tjedan bila sam na najvećem njemačkom gastro sajmu imena Intergastra. Na sajmu se mogu vidjeti sve velike firme koje opremaju restorane, hotele, slastičarne od namirnica opreme. 

Išli smo prvi puta i vidjeli mnogo toga, voljeli bi da smo mogli više probati ali je bilo previše ljudi. Zato sam kupila par zanimljivih nastavaka za ukrašavanje cupcakesi i torti te jednu zanimljivu sitnicu koju možete vijeti pod brojem 5 te i osvojiti 🙂 

Pošto u sljedećih par godina planiramo proširiti ovaj blog na “profesionalnu” razinu i otvoriti jednu vrstu prodajnog prostora ovaj sajam je za nas bio svojevrsni početak kalkulacije svega što nam treba 🙂 Od super kalupa do vrhunske čokolade, svašta smo našli 🙂 Pročitajte u nastavku. 

PralinePraline

Na jednom od profi štandova prvi sam puta imala priliku vidjeti i opipati profesionalne kalupe za praline od čvrstog pleksiglasa. Slika govori više od riječi, mislim da su ovo najsjajnije praline koje sam ikad vidjela. Nažalost nisu se mogle probati, ali sudeći po izgledu vjerujem da su fine. 

Čokolada

Michle Cluizel Čokolada

Mislim da sam našla sebi najbolju čokoladu na svijetu. Radi se o francuskoj Michel Cluizel čokoladi koja je izlagala u sklopu firme Confis Express. Jako mi je bilo žao da se čokolada nije mogla kupiti na samom štandu, ali kasnije kad sam saznala kolika joj je cijena bila sam sretna da nisam rekla – kupujem! Naime, cijena za paket od 3 Kg čokolade je 85 eura. Ali, pošto sam ju probala moram reći da se isplati 🙂 Možda jendog dana kad ću se moći porofesinalno baviti čokoladom ću biti u mogućnosti priuštiti si. Dotad, maštam 🙂 

Kava

Lavazza

Kao veliki ljubitelj kave bila sam jako sretna da je cijeli jedna paviljon bio posvećen samo tome, ali za to su znali i svi drugi posjetitelji i tmao se nagurali iako smo bili u ponedjeljak i nismo očekivali toliku gužvu. Kad smo vidjeli situaciju otišli smo najdražim talijanima koje već poznajemo i popili najbolju moguću kavu – Lavazzu. 

Sladoled

Sladoled

Osim kave, jedan paviljon bio je posvećen samo sladoledu. Znači preko 30 izlagača iz Njemačke i Europe koji dijele BESPLATNO sladoled koji želite probati. Ovo je bila moja smrt, jer mi je poslije bilo toliko zlo da smo morali ići doma 😀 Probala sam sigurno preko 10 vrsta – slana karamela, pistacija, tamna čokolada sa narančom, cheesecake…… SVE. 

Nešto za vas, nešto za mene 🙂 

Privjesak

Na samom sajmu se jako malo toga moglo kupiti, ili ono što se moglo kupiti je bilo jako skupo pa sam se ja odlučila sebi uzeti velike nastavke koje sam već duže željela i naravno nešto za vas, sve ljubitelje slastica, privjesak za ključeve u obliku ručne mješalice tj. “Whisk”. 

Sve što trebate je ostaviti komentar ispod posta preko bloga ili preko Facebooka. U komentaru mi napišite svoj najdraži kolač, čisto da mi ne ostavljate svoje e-mail adrese 😀 Igramo se do petka, 4.3. do 12:00 a pobjednica će biti objavljena u petak navečer na Facebook stranici bloga.  

Comments

comments

1 Comments

  • Naj kolac mi je ledene kocke i cokoladan torta 🙂

Comments are closed.