Torte, Tutoriali

Torta sa volančićima aka Fondant ruffle cake :)

Download PDF
Dugo sam se dvoumila hoću li ili neću raditi ovu tortu, ali želja da naučim novu tehniku bila iz dana u dan veća te sam se napokon odvažila. Pokazala sam vam već kako radim tortu na kat a detalje možete pročitati u ovom postu. Sada je vrijeme da vam pokažem kako sam usavršila tehniku volančića od fondana.

Iako je tehnika zapravo vrlo jednostavna, jako puno vremena treba da se njome ukrasi i jedna mala torta promjera 20 cm, za koju mi je trebalo cca 1,5 h. Za veću, promjera 30 cm mi je trebalo cca 2 sata jer sam se već usavršila kroz praksu 🙂 I to samo za volančiće, prethodno je prekrivena buttercreamom a nakon toga baznim bijelim fondanom na koji sam lijepila volane.

Par osnovnih alata vam je potrebno, a sve to vjerojatno imate doma 🙂 Pročitajte u nastavku o čemu se točno radi 🙂

Ja sam radila tortu na kat, ali jako lijepo i izgleda na običnoj torti. Torte koje sam radila su bile Orange crush donji kat, a Evil twin sister gornji kat 🙂

Promjeri su 30 cm veća, 20 cm manja.

Osim torti koje sam premazala buttercreamom čiji recept koristim sa ovog linka trebat će vam i fondan. Za ove dvije torte ja sam potrošila cca 2 kg fondana. A oblagala sam dva puta, jednom bazni fondan a nakon toga volane.

Kad  sam planirala tortu gledala sam raznorazne tutoriale na youtube i jedan mi je olakšao posao i pokazao gdje je trik 🙂 Uzeti stroj za izradu tjestenine iliti za mlinke kak se kod nas zove 🙂 Pošto nemam svoj, baka mi je posudila za ovu izradu. U videu ispod donosim detalje po kojima sam se ja orijentirala:

U videu je jako lijepo objašnjen i proces kako napraviti ombre sa fondanom, iako sam ja gledala samo da vidim tehniku. I kao što vidite, za volane vam treba samo stroj za tjesteninu (ili ako možete, rukom jako tanko razvaljati fondan) i recimo jedan štapić kojim po fondanu radite valove. 
Fotka sa Instagrama 🙂 Pratite me na @justcakegirl 🙂 🙂 
Ovako je izgledalo kad sam počela. Prvo sam istanjila fondan, narezala trakice i štapićem napravila volane. Nakon toga sam preokrenula traku, kistom i vodom premazala i lijepila na pripremljenu tortu. 
Prvo sam krenula od dna torte, ali sam shvatila da je ovako lakše i ljepše ispadne 🙂 Kad sam polijepila, svaki sam sloj malo prstima prepravila da baš ozgleda kao volani 🙂 
Hortenzije su umjetne, te one nisu išle sa tortom ali mi je sa njima prekrasno ispala na fotkama pa su zato tu.
Ponosna sam na sebe, i ovo mi je najljepša tortica do sad 🙂 🙂 Ali, već znam da će doći neka koja će i tu preteći 🙂 
Nadam se da Vam je jasnije, ako ima pitanja komentari su tu pa pitajte što vas srce poželi 🙂 
Ovaj vikenda sam puuuno pekla, bit će svašta na blogu uskoro 🙂 A bit će i puno novosti pa zato – Stay tuned 🙂 🙂 

Comments

comments

12 Comments

 • Meni je ovo definitivno jedna od ljepših torti koje sam vidjela na blogovima u posljednje vrijeme… Skroz elegantna, točno tako zamišljam romantične vjenčane torte. Nema mane, zbilja torta nema nijedne mane :)))

 • Savrsena je! Elegantna i prekrasna.

 • Prekrasno, svaka čast!

 • Predivna..zbilja predivna… sad kad vidim tvoje torte i kad sam skužila da i meni ide to ukrašavanje dođe mi da se rasplačem kaj si sama nisam napravila vjenčanu tortu… ne zato kaj bi me ispala jeftinije već jednostavno zato kaj mislim da bi ja to mogla…

 • tihana, krasna je torta, stvarno ti svaka čast!!

 • Potpuno sam oduševljena i fascinirana! Svaka čast!

 • Super izgleda!

 • Šta reći nego BRAVO!
  Inače ne volim torte sa fondanom, nekako su previše kitnjaste i kičaste, često sa previše ukrasa, ali ova je tako elegantna, profinjena … ako je tebi najlepša koju si napravila, meni je najlepša koju sam videla do sad.

 • krasna je!! bravo!!

 • Slike na FB su me očarale. Cveće se tako lepo uklopilo. Zaista je predivna i što reče Anja jedna od najlepših torti koje sam do sada videla.

 • ja sam samoj sebi bila rekla da kad cu uspjeti usavrsiti te volancice, da otvaram slasticarnu.. stvarno je divna torta.. bas bas

 • fantastic!!!

Comments are closed.