Sir, Slano

Crna peciva za burgere

Download PDF

Nakon što smo se naučili raditi divne mini brugere za koje sam vam pisala recept ovdje, odlučili smo isprobati nešto malo drugačije. Na Instagramu vlada pomama za crnim burgerima pa smo i mi zahvatili taj trend i počeli tražiti čime bi obojali brugere. Nakon što sam se konzultirala sa kuharom na poslu odlučili smo potražiti sipino crnilo u dućanu. Našli smo u jednom dobro opremljenom ( U Hrv – Konzum, Interspar itd.) ali smo kasnije čuli da je bolje uzeti svježu sipu te izvuci crnilo ili pitati u ribarnici.  Osim toga možete u ljekarni kupiti aktivni ugljen (bez brige, jestivo je) te probati sa time obojati 🙂 

Peciva su stvarno divna, moram ih probati napraviti bez crnila za svakodnevno korištenje. Osim toga našla sam i crni sezam pa kad je bal, neka sve bude crno 🙂 

U nastavku pronađite recept za peciva, a za meso i umak klik na ovaj recept gdje je sve lijepo opisano

Black burger

Black pastry

Crni burgeri
Write a review
Print
Za peciva
 1. 200 ml tople vode
 2. 4 žlice mlijeka
 3. 1 kocka svježeg kvasca
 4. 35 g šećera
 5. 8 g soli
 6. 80 g topljenog maslaca
 7. 500 g glatkog brašna
 8. 1 jaje
 9. 2 paketića sipina crnila
Za premaz
 1. 1 jaje
 2. 2 žlice mlijeka
 3. 2 žlice vode
 4. posip po želji (sezam, crni sezam, mak)
Instructions
 1. U toplu vodu dodati šećer, mlijekote izmrviti kocku kvasca. Pomiješati i staviti sipino crnilo te pustiti da se odmara ca. 5 minuta i da kvasac napravi svoju magiju.
 2. U posudu za miksanje staviti brašno, maslac, sol i jaje te svu tekuću masu i umijesiti glatko tijesto. Miksati ca. 8 minuta.
 3. U nauljenu posudu staviti tijesto i pokriti krpom. Ostaviti na toplom mjestu ca. 1 sat da udvostruči volumen. Tijesto malo premijestiti i izvagati. Trebali bi dobiti ca. 1 Kg tijesta, za 10 savršenih peciva od 100 grama. Ja sam za svako pecivo vagala te obilkovala u kuglice te stavila na papir za pečenje i protvan.
 4. U ovom koraku možete ili tijesto pustiti da se još diže sat vremena i odmah staviti na pečenje, ili staviti u hladnjak preko noći i drugi dan samo izvaditi sat vremena prije pečenje vam da se digne.
 5. Za premazivanje spojiti sve sastojke i i kistom premazati dignuta peciva i posipati željenim posipom.
 6. Peći na 200 stupnjeva ca. 16-18 minuta dok ne dobe zlatnu boju.
Just Cake The Cupcake http://www.justcakegirl.com/
Black Buns

Black burger

Black burgers

Black burger

 

Comments

comments