Kolači, Slatko

Puslice

Download PDF

Kad sam prije nekih tjedan dana na Facebook stranicu bloga stavila sliku kako radim puslice puno vas je komentiralo da bi htjelo vidjeti kako ih radim i eto, tu sam da ispunim vaše želje 🙂

Osim toga u nedjelju ste mogli kod Tamare sa bloga Bite my cake vidjeti kako je ukrasila tortu od mrkve sa puslicama pa se nadam da će i njenim čitateljima ovo pomoći.

Snimila sam i video, ali pošto sam šeprtlja, zaboravila sam snimiti kako samo pripremila boju 😀 zato to možete pročitati u nastavku gdje su napisani svi sastojci i cijeli postupak.

Pretplatite se na moj YouTube kanal na ovom linku jer vam uskoro donosim puno zanimljivih videa 🙂

Puslice
Write a review
Print
Za cca 30 puslica
 1. 2 bjelanjka
 2. 140 g šećera
 3. Boja po želji*
 4. Vrećica za ukrašavanje
 5. Okrugli nastavak**
 6. Kist
Instructions
 1. Na svaki bjelanjak koristimo 70 g šećera. Ja sam koristila jaja L veličine, ako imate manja preporučila bi kao što jeTamara napisala 50 g šećera.
 2. Spojiti šećer i bjelanjke i staviti ih na paru.
 3. Miješati na laganoj pari dok se šećer ne rastopi. To možete provjeriti tako da stavite malo smjese na prste i ako ne osjećate više kristale šećera spremano je za miksanje.
 4. Staviti u mikseri ili ako imate ručni te miksati cca 10 minuta.
 5. Mora nastati čvrsti i sjajni snijeg. U video možete pogledati točnu konzistenciju.
 6. Ovako čvrsti snijeg spreman je za puslice koje možete napraviti obične bijele ili koristiti jestive boje da ih obojate. Koje sam boje ja koristila i na koji način možete pogledati ispod.
 7. U slastičarsku vrećicu staviti okrugli nastavak ili ako ga nemate možete samo na vrećici izrezati rupu.
 8. Uzeti kist sa bojom i kao što je prikazano u videu i obojati unutarnji dio vrećice za ukrašavanje.
 9. Staviti vrećicu u visoku čašu da bude stabilno i napuniti snijegom za puslice.
 10. Na papir za pečenje*** istiskivati puslice tako da stisnete, otpustite i povučete prema gore. Tako budu lijepe visoke.
 11. Zagrijati pećnicu na 100 stupnjeva i staviti puslice na srednju policu.
 12. Sušiti 1 sat sa malo odškrinutom pećnicom.
 13. Znate da su gotove kad su izvana čvrste, lagano se odvoje od papira za pečenje a iznutra su fino mekane.
Notes
 1. * meni se najbolje pokazalo koristiti boje u prahu. U ovom slučaju koristila sam Birkmann crvenu boju u orahu koju sam rastopila u malo rakije (umjesto rakije možete korisiti rum ili bilo kakav alkohol) Osim boje u prahu možete koristiti i onu u gelu. Najbolje je da ju po vrećici premažete kistom.
 2. ** kao što sam napisala gore ne morate koristiti okrugli nastavak ako ga nemate, možete samo odrezati vrh vrećice i istiskivati
 3. *** da bi papir za pečenje bio stabilan kad se puslice suše na svaki kraj protvana stavite malo smjese za psulice i tako zalijepite papir
Just Cake The Cupcake http://www.justcakegirl.com/
Puslice

Torta sa puslicama

Kako sam iskoristila ove puslice kao ukras na torti možete pogledati u petak ovdje na blogu kad vam donosim recept za tortu od borovnica sa pudingom od vanilije.

Comments

comments

4 Comments

 • 2. Spojiti jaja i bjelanjke i staviti ih na paru.
  What? 😀
  inace, super recept i jedva cekam onaj za tortu! :))

  • Bolje mi ide pečenje kolača nego pisanje 😀 :*

 • […] Z a ove uskršnje blagdane željela sam napraviti neku voćnu, finu i šarenu tortu Te usput isprobati neke od tehnika koje želim usavršiti. Tako su prve na popisu bile šarene puslice koje ste na blogu mogle vidjeti u srijedu te također pogledati video na YouTube kanalu. […]

 • Super video…Samo za “cherry on the top” trebala si jih prerezati, da bi mogli videti mekanu strukturu! Možda ideja za buduče videe…?

Comments are closed.