Čokolada, Cupcakes, Kolači, Slatko

Dolcela u mojoj kuhinji: Halloween cupcakesi

Download PDF

Ovo snimanje trajalo je cijeli dan 😀 unaprijed želim napomenuti da mi je sve ovo novo, čekam još neku opremu i učim editiranje videa. Ali još i sama moram odlučiti u kojem smjeru želim da moji videi idu 🙂 POnosna sam na svaki od njih ali naravno i prihvaćam svaku konstruktivnu kritiku 🙂 

Sad kad sam to rekla – aaaa Halloween cupcakesi! Svake godine sam do sad na blogu podijelila s vama barem jedan post pa tako i ove godine. Danijela sa Veganjamcije se također supe rukolpila u temu Hallowen Spiders te je napravila Veganske paukove 🙂 

Ja tu priču nastavljam te sam napravila Halloween cupcakese sa par otkačenih sastojaka. O čemu se radi, pogledajte u videu i receptu. 

Nadam se da ćete isprobati ili se barem inspirirati da nešto slično napravite. Ako pravite kakav party želim vam puno zabave. 🙂 🙂

 Dolcela proizvodi

Halloween cupcakes
Write a review
Print
Za bazu
 1. 200 g šećera
 2. 200 g brašna
 3. 120 ml mlijeka
 4. sok pola limuna
 5. 1 jaje
 6. 1 žličica Dolcela praška za pecivo
 7. Prstohvat Dolcela soda bikarbona
 8. 60 ml ulja
 9. 90 g Dolcela kakao u prahu
 10. 3 žliice Aktivnog ugljena
 11. 1 Dolcela Rum šećer
 12. 120 ml vruće kave
Za kremu
 1. 3 bjelanjka
 2. 150 g šećera
 3. po želji boja
Za ukrašavanje
 1. Marshmallows
 2. Čokolada
Priprema baze
 1. Napraviti domaću mlaćenicu. Spojiti mlijeko i limun i pustiti da odstoji ca. 5 minuta
 2. Dok čekate spojite sve suhe sastojke.
 3. U mlaćenicu dodajte ulje, jaje i aktivni ugljen te dobro promiješajte. Preporučam da to napravite u nekoj višoj posudi da ne bude ugljena sve okolo po kuhinji kao što je bilo kod mene.
 4. Mikser staviti na lagano miksanje i dodavati tekuću mješavinu da se poveže.
 5. U posudu u kojoj ste imali mlaćenicu dodati vruću kuhanu kavu i u to dodavati u smjesu i nastaviti miksati dok se sve poveže.
 6. Pripremite kalup sa 12 košarica za muffine, puniti 3/4 i peći na 180 stupnjeva ca. 15-17 minuta. Napraviti test čačkalicom da li je pečeno.
 7. Potpuno ohladiti.
Priprema kreme
 1. 3 bjelanjka miksati sa šećerom da postane lagano pjenasto.
 2. Nakon toga premjestiti posudu na paru i kuhati uz miješanje dok se ne šećer ne rastopi. To provjerite tako da stavite malo smjese između prstiju, te ako više ne osjećate kristale šećera smjesa je gotova za daljenje miksanje.
 3. Staviti natrag u mikser i miksati dok ne udvostruči volumen. U tom koraku dodajete boju po želji. Ja sam stavila otrovnu zelenu bolju.
 4. Za ukrašavanje sam kremu stavila u vreću, odrezala vrh i ukrasila cupcakese. U videu možete pogledati koju tehniku sam koristila.
Izrada "paučine"
 1. U mikrovalnoj pećnici rastopiti par marshmallowsa koje ste natragali na komadiće i staviti ih među prste, rastegnuti i omotati oko cupcakesa.
 2. Pogledajte video ako vam se ovo čini nelogično 🙂
 3. Na kraju sam ih još ukrasila mini čokoladnim paucima 🙂
Just Cake The Cupcake https://www.justcakegirl.com/

img_0557

Halloween cupcakes

 

Comments

comments