Slatko

Dolcela u mojoj kuhinji – Panna cotta sa umakom od malina

Download PDF
Prošli tjedan bio je buran, što u poslovnom toliko i u privatnom svijetu. Slavila sam i rođendan pa sam častila kolege i prijatelje ovom vrlo jednostavnom panna cottom aromatiziranom tonka sjemenkama i umakom od malina.

Dolcela mi je tu pomogla sa tekućim šlagom 5+ i želatinom, par jdnostavih sastojaka koji rade genijalan i brzi desert za ove vruće ljetne dane.

Osim toga, moram se zahvaliti mojim divnim prijateljima koji su mi poklonili nešto što sam već dugo željela a savršeno će se uklopiti u blog – Canon 50 mm objektiv (san svakog blogera) 🙂 Kakve fotke radi, možete procijeniti u nastavku 🙂

Za cca 30 mini čašica panna cotte:

1 litra Dolcela tekući šlag 5+
1,5 vrećica Dolcela želatine
1 sjemenka tonke (ako nemate može i sjemenka vanilije)

Za umak:

300 g malina
100 g šećera u prahu

Dolcela biljno vrhnje za šlag 5+ zagrijati sa sjemenkom po želji do vrenja i pustiti da se malo ohladi. Želatinu pripremiti kao što piše na pakiranju. Kad se vrhnje malo ohladilo dodati želatinu i miješati dok se ne otopi.

Puniti u čašice po želji, ostavljajući prostor za umak od malina. Staviti u hladnjak na 5 sati, najbolje preko noći.

Umak od malina je vrlo jednostavan. Maline operete te zajedno sa šećerom u prahu štapnim mikserom pretvorite u umak. Možete sa time prelijati panna cottu ili procijediti kroz cijedilo da se maknu koštice.

Panna cotta se jede hladna, savršena u ljetnim mjesecima nakon nekog roštilja ili ručka 🙂

Jeste probali slagati panna cottu? Čime ju najčešće aromatizirate? 

Comments

comments

2 Comments

  • Sretan rodjendan; panna cotta divno izgleda! Ocekujemo fotke sa novim aparatom – ne da ove dosadasnje nisu bile dobre.
    (Citam te redovito jos uvijek, ali ne stizem svima komentirati)

  • Sretan rođendan! Panan cotta super izgleda kroz novi objektiv!

Comments are closed.