Cupcakes, Slatko

Dolcela u mojoj kuhinji: Pink Velvet Cupcakes

Download PDF
U mjesecu listopadu u cijelom svijetu obilježava se borba protiv raka dojke. KitchenAid je odlučio darovati 1 dolar za istraživanje raka dojke za svaku originalnu sliku cupcakese koju objavite na instagramu i stavite tag #10000cupcakes i #donate. Projekt se zove ” 10000 cupcakes for a great couse” i više o tome možete pogledati na ovom linku.

Kao KitchenAid ambasador u Hrvatskoj odlučila sam također obilježiti ovaj mjesec tako da napravim ultra mega pink cupcakese – Pink (kao Red) Velvet cupcakese. Tu mi je pomogla i Dolcela sa novom linijom za ukrašavanje koja ima hrpu pink šećernih ukrasa.  Original recepta je sa bloga moje drage kolegice Pamele – CharmpamCakes ali za Red velvet pa sam malo promijenila.

Pošto sam odlučila biti uzoran bloger snimila sam vam i video za YouTube kanal bloga na koji se možete pretplatiti na ovom linku.

Sastojci za 12 komada:

250 g oštrog brašna
1/2 žličice soli
1 i 1/2 žlica Dolcela kakaa u prahu
120 g maslaca
250 g šećera
2 jaja
240 ml Stepka (mlaćenice) ili tekućeg jogurta
1-2 žličice crvene boje

Maslac i šećer miksati da se spoje pa dodati jedno po jedno jaje. Suhe sastojke pomješati i prosijati po želji da se riješite grudica. Mlaćenicu ili jogurt, što ste uspjeli nabaviti  pomiješati sa pink bojom ili malo crvene da dobijete pink ton.

Pomiješati pink jogurt sa sihim sastojcima u pastu i dodati mješavini jaja i dobro promiksati da se sve spoji. Inače se u ovom trenutku u Red velvet recept dodaje mješavina sode i octa da se kod pečenja zadrži crvena boja. Pšto mi radimo blago rozu bpju ovaj korak nam nije potreban.

Pripremiti košarice za pečenje muffine i zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Punit košarice skoro do vrha i peći cca 25 minuta ali napraviti test čačkalicom da vidite da li je pečeno.

Ohladiti ih potpuno te za to vrijeme napraviti kremu.

Za kremu :

200 g krem sira
150 ml Dolcela Šlag 5+
Malo crvene ili pink boje
šećer u rpahu po želji

Za ukrašavanje:

Dolcela Šećerni Mix

U mikser staviti krem sir i promiksati da bude kremasto. Lagano dodavati Dolcela Šlag 5+ i malo pink ili crvene boja te šećer u prahu (količina po želji) dok ne postane čvrste krema.

Staviti u vrećicu za ukrašavanje i ukrasiti cupcakese po želji. Ja nisam koristila nikakav nastavk ovj put već sam samo odrezala vrh vrećice i napravila spiralu.

Nakon toga uzela sam novi Dolcela Šećerni mix te izabrala dvije vrste šećernih ukrasa i posipala po kremi.

Spremni su za jelo – odmah!

Comments

comments