Lifestyle

Food vikend: Zagreb Vs. Stuttgart

Download PDF
Protekli vikend bili smo na čak dvije međunarodne lokacije – Zagreb i Stuttgart i popratili zanimljive food evente. Sad mislite kako te mogli biti na dvije lokacije odjednom? Tako da je blog dobio svoje dopisništvo u Zagrebu, za vrijeme dok ja živim u Stuttgartu.

Ova ideja me kopkala već duže vrijeme od samog početka selidbe te sam prošli tjedan napokon definirala kome ću dati privilegiju da umjesto mene obilazi sve divne evente u Zagrebu. Osoba koju poznajem već jako dugo, veliki foodie (što je naravno bilo bitno) i velika kreativka na više različitih područja. Ona se zove Vedrana, mogli ste ju već vidjeti na par mojih fotki te će popratiti sva događanja u Zagrebu. Svoje komentare i doživljaje, kao i fotografije slati će meni te ću ih ja objavljivati na blogu. 
Već ovog vikenda bila je marljiva te je pohodila Slatke Gušte na Zrinjevcu. U nastavku pogledajte slike. Bilo mi je drago da sam vidjela neke nove izlagače i veliki broj posjetitelja. 
Osim toga u nastavku možete pročitati i moj food event – Slow Food sajam koji se održao u Stuttgartu gdje sam sudjelovala kao Press bloger. 
Uživajte u fotkama, također mi volimo komentare pa ih možete ostaviti 😉 
Moja malenkost i Vedrana, zagrebačka Just Cake The Cupcake njuškica na jednom od zajedničkih evenata 🙂 

Slatki Gušti ZrinjevacSlow Food Messe 2015 Stuttgart

Proteklog vikenda imala sam čast posjetiti jedan od najvećih europsih sajmova hrane i to udaljeno od mene samo par kilometara. Također, ovo mi je bio prvi službeni blogerski event pa sam bila podosta nervozna. 
Sve je započelo prijavom na stranici Slow Food kao Press/Bloger. Nakon par dana sstigla je potvrda i mojoj sreći nije bilo kraja 😉 Kad smo stigli na ulaz čekala nas je akreditacija i mjesto u Press loungu sajma. Upoznali smo predstavnika za javnost samog Slow food sajma, Andreasa, koji nam je ukratko objasnio koncept i predstavio neke od osnivača cijele priče. 
Sama priča sajma je da kuhari, što profesionalci što amateri upoznaju svoje dobavljače. Da znaju odakle namirnice dolaze, da upoznaju neke nove trendove i najvažnije da rade sa svježim i bio namirnicama. 
Nakon njihovog predstavljanja slijedilo je i naše predstavljanje pa je svatko od blogera (a bilo nas je preko 50) rekao par riječi o sebi i blogu 🙂 I tu me nervoza malo primila ali je prošlo 😉 
Da ne duljim u samom uvodu moram reći da je bila odlična organizacija te sam imala prilike upoznati par zanimljivoh blogera koje ću nadam se uskoro predstaviti i vama, mojim čitateljima 🙂 
Slike govore same za sebe pa uživajte!
Na slici ispod vidi se dio osnivača samog sajma kao i keksići koji su definitivno bili hit cijelog sajma te su već par sati rpije zatvaranja bili rasprodani. Radi se o Bio home made keksićima imena Knusperreich – proučite ih na linku. 

Probali smo i talijanske canoli i bili su njami, što se se vidi po mojoj faci 😉 
My Honey me oduševio načinom na koji spajaju začine sa medom – začini odleže određeno vrijeme u medu te med “zarobi” njihove arome i nastaju ove divote. Bourbon vanilija u medu je prefina bila. 
Dan u Njemačkoj ne može proći bez pive pa smo probali Viking Craft pivo 😉
Naišli smo i na lijepo suđe te mi je ljubazan predstavnik Winebed Deco poklonio jednu svoju vazu i ružu u zamjenu da fotkam suđe i štand i pošaljem mu 😉 pa smo tako i napravili 😉 
Također sam mu morala pojasniti što je to blog/blogger i bilo mu je vrlo zanimljivo haha 😉 
Na slici iznad u desnom kutu možete vidjeti Dirty Harry barbeque umak – najbolji umak na svijetu dovio je svoju titulu na poznatom barbeque natjecanjui u Kansasu. Probali smo i moramo priznati, savršen je!

Osim što smo na svakom štandu nešto gricnuli, na kraju smo sa još par food blogerica podijelili “Flammkuchen” – jelo sa kojim sam se ovsje prvi puta srela ali svi su za tim ludi. U hotelu gdje radim imamo ih na meni-u i veliki su hit. Radi se o jako tankom i hrskavom tijestu nalik pizzi sa premazom od vrhnja i u našem slučaju sušeni špek sa lukom i losos. Moram priznati da mi se jako sviđa 😉 čim nabavim pećnicu radim svoju verziju 🙂 Verziju koju nudi Tartes Cezanne možete naći ovdje na linku. 

Šećer na kraju je svakako netko sa našeg govornog područja, ili barem slično. Moram priznati da je srce malo zatitralo kad sam vidjela riječ “pašteta” ne samo zbog paštete već zbog domaćeg jezika. Moram priznati da je šteta što nije bilo niti jednog predstavnika iz Hrvatske. Ali zato smo naišli na obitelj Kodila iz Murske Sobote, Slovenija koja proizvodi NAJBOLJE paštete od divljači, bučinih koštica i svašta nešto. Svakako posjetite njihovu stranicu i pogledajte prekrasno obiteljsko gospodarstvo i cijelu ekipu s kojom smo divno popričali na sajmu. Već smo dogovorili da ih posjetimo kad sljedeći put idemo natrah u Hrv,

I eto to su naši skromni doživljaji…..bilo nam je divno i žao nam je da je sajam samo jednom godišnje 🙂 Nada se da ste uživali u fotkama i pričama, ako imate pitanja ostavite ih u komentarima 🙂 

Comments

comments

2 Comments

  • Ajme, bas ti je bilo lipo. A prosle godine sam prosetala zrinjevcom kad je bio sajam slatki gusti i bilo je supeer, ove godine na zalost, nisam mogla 🙁

  • Pohvala za izvještaj sa dvije lokacije i tvojoj Njuškici Vedrani. Dobro došla!

    Nisam u mogućnosti ni na jedan festival otići, no u mislima sam sada odlutala i sline mi cure. 😀
    Zaista maštoviti štandovi i proizvodi, koji jako lijepo izgledaju. Veselim se pećnici, dotad no bake receptima, a onda i Flammkuchenu. 😉

Comments are closed.