Promo

Majstor kuhar – Radionica cupcakesa

Download PDF

Ovaj tjedan na blogu ste mogli pronaći divne pink velvet cucpakese pa se današnja tema savršeno uklapa u cijelu priču. Udružila sam snage sa Majstor Kuhar studiom kuhanja u Zagrebu te vam na kraju posta dijelim ulaznicu na radionicu cupcakesa u Zagrebu koja se održava 29.10. Više o studiu i radionici pronađite u nastavku.

Savska Cesta 116
10000 Zagreb
 

Naša zagrebačka njuška Vedrana je prošli ponedjeljak posjetila Majstor Kuhar i sudjelovala na radionici jesenskih deserata pa u nastavku pogledajte fotke 🙂

 

 

Na radionici jesenskih deserata Blogerica Ana Zlodi (Bez muke do nauke) naučila je polaznike osnovama prhkog tijesta, izrade pirea od voća i muškatne tikve, štrudle, rolade i cupcakes kolačića.
Ana je polaznicama pokazala kako lako i brzo izraditi štrudlu s jabukama, sjemenkama buće, orasima, grožđicama i začinima poput nezaobilaznih začina poput cimeta, klinčića, muškatnog oraščića i vanilije. Izradile su prhko tijesto za pitu, tijesto za crumble te izradile crumble pitu od jabuka.

Od muškatne tikve napravile su roladu punjenu kremom od krem sira i oraha, a cupcakes i brownie izradile su od pirea od jabuke. Pire je zapravo napravljen od kompota koji su skuhale, jer Ana kaže da ostaci kompota su odlična baza za ovakve jesenske deserte. Brownie s pireom od jabuka je sočni brzi kolač, a cupcakes aromatični kolačići koje možete pripremiti kao mafine koji su odlični uz jutarnju kavu. No ovi su dobili i kremu od mascarpone sira, meda, cimeta i slatkog vrhnja te tako zaokružili jesenske okuse.

Sama tvrtka Majstor Kuhar privatna je tvrtka koja Vam nudi profesionalne usluge za sve oblike konzaltinga, organizacije i edukacije vezane uz ugostiteljstvo i gastronomiju.

Osim toga nude i team building programe i organizaciju raznih evenata i cateringa.

Vrlo popularne su radionice vezane uz home made pastu, ribu i naravno slastice 🙂

 

 

 

 

Na radionici cupcakesa 29.10, netko od vas naučiti će izraditi više vrsta krema i tehnike ukrašavanja cupcake kolačića nastavcima za ukrašavanje.

Vrlo popularni cupcakes kolači su idealni za rođendane, a taj američki kolač nije samo lijep već može biti jako ukusan. Naučite kako spremiti kremu od maslaca, ganache kremu, kako obojati kremu, dodati joj okuse i naravno kako raznim nastavcima za ukrašavnje ukrasiti cupcake kolačiće. Jeste čuli već za cupcakes buket? Ovo je prilika da naučite kako ga izraditi.

Gost predavač Ana Zlodi, naučit će vas kako da sami napravite maslac kremu, otkriti jednostavne, a efektne trikove izrade cupcake buketa i još pokoje iznenađenje u #majstorkuhar studiju.

Što je bitno na ovoj radionici, sve radite uz predavačicu – ne promatrate samo već ste skroz uključeni od samog početka do degustacije.

 
 

A kako možete osvojiti mejsto na gore spomenutoj radionici? Vrlo lako!

Obradujte svoje najmilije cupcakesima:

– ispeci cupcake po želji
– fotkaj sa natpisom JustCakeGirl + Majstor Kuhar
– šalji na justcakegirl @ gmail.com
– rok slanja prijava je 25.10. u ponoć 🙂 

Dobitnika objavljujemo 26.10. u 12:00 ovdje  i na Facebook stranici bloga. Dobitnik mora biti u Zagrebu 29.10 u 17:00h na adresi Savska Cesta 116. Radionica uključuje sve potrebne namirnice, pisani materijali, savjetovanje, pića po izboru te naravno odgovori na sva pitanja koja se postave.

Dobitnika bira ekipa Majstor kuhar i moja malenkost. Ocijenivat ćemo kombinaciju okusa i kreativnost ukrašavanja. Ukoličko želite kao bazu možete koristiti neke od mojih recepta te sam za vas napravila popis svih na ovom linku.

Sretno svima 🙂 🙂

 

Comments

comments