Čokolada

Hello Kitty praline sa jagodama i vanilijom

Download PDF
Prije par mjeseci moja Vedrana mi je donijela iz Portugala točnije iz dućana Siliconezone.com divne silikonske kalupe u obliku Hello Kitty 🙂 Sam po sebi divan kalup čekao je pravi trenutak da ga ispunim, i desilo se 🙂

Bijela čokolada i jagode + obojana bijela čokolada za nosić i mašnicu 🙂

Meni su premedene 🙂

Potrebno za 16 pralina

400 g bijele čokolade
100 g jagoda
1 mahuna vanilije
25 g šećera

1. Prvo sam u mikrovalnoj otopila jednu kockicu čokolade i u nju dodala malo jestive pink boje. Kistićem sam u svaku udubinu za mašnu premazala malo pink čokolade i pustila da se ohladi i relativno stvrdne.

2. Kad se mašna hladi, pripremite punjenje. Ja sam imiksala jagode sa šećerom i sjemenkama vanilije pa sam na vatri sve zajedno otopila. Nakon toga procijelila sam kroz cjediloi ostavila da se ohladi. 

3. Nakon toga sam na pari otopila ostatak čokolade i ponovo kistićem premazala svaki kalup te ostavila da se ohladi. Špricu koju možete kupiti u svakoj ljekarni napunila sam mješavinom jagoda i vanilije da bude urednije kod punjena pralina. Bitno je da ne napunite previše da  bude dovoljno mjesta za zadnji dio čokolade.

4. Kad se sve zajedno ohladilo prelijati sa zadnjim slojem čokolade, maknuti višak i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa nako toga staviti u hladnjak na par sati.

Divan dodatak dječjem rođendanu ili osobnom zadovoljstvu 🙂 Ukoliko vam Siliconezone nije dostupan, na Ebay-u možete naći svakakve kalupiće a njih par i na ovom linku.

Uživajte u produženom vikendu, ja se zabavljam sa par tortica i peglanjem 🙂

Comments

comments

27 Comments

Comments are closed.