Promo, Recenzije, Slatko, Tutoriali

Dolcela u mojoj kuhinji: Dolcela bijeli fondant

Download PDF

Ovaj post već dugo planiram samo nikako nisam imala vremena da ga snimim i napisem. Sad sam napokon iskoristila ovaj dugi vikend i napravila video koji će biti na You Tube kanalu u dva dijela. 

Danas vam predstavljam relativno novi proizvod na Hrvatskom tržištu, Dolcela bijeli fondant – praškastu mješavinu za pripremu fondant mase. U prošlosti kad sam radila puno fondant torti uvijek sam dobivala komentare i poruke u inbox o tome kako radim fondant, od čega ga raidm te mi je puno vas reklo da se jednostavno ne usudi upustiti u taj projekt. 

Upravo za vas je ovo napravljeno, i izazivam vas da se usudite i napravite svoju tortu i ukrasite je fondanom. U ovom prvom videu pokazujem vam što se ima u ovoj kutiji i kako se priprema, te kako se fondan može obojati. Najbolje je da pogledate video, a ispod videa još par kratkih savjeta. 

Sljedeći petak pokazujem vam kako pripremiti tortu za fondan, kako ju prekriti te kako napraviti mašnu od fondana. 

Najvažniji savjeti:

  • kod pripreme fondant uvijek imati šećer u prahu, ako ste dodali previše vode ili vam se lijepi za porvšinu dodajte šećera u prahu
  • kad fondant umijesite, ako ga ne mislite koristiti odmah umotajte u prozirnu foliju i držite na sobnoj temperaturi
  • ako vam se fondant stvrdne i ne možete ga dobro umijesiti, stavite na par sekundi u mikrovalnu pećnicu
  • fondant možete bojati, najbolje gel bojama Cute Color ili Wilton ili bojom u prahu – npr. Eterika
  • ako bojite bojom u prahu, prvo boju pomiješati sam malo alkohola – npr. votke – alkohol ispari a vi možete boju bolje umiješati u fondant

Fondant darivanje

Dolcela fondan

U sljedećem videu vam donosim savjete kako pripremiti tortu za prekrivanje fondantom, kako valjati fondan te na kraju krajeva prekriti i ukrasiti tortu. Uz to napokon vam otrivam i veliko darivanje alata za fondant i par kutija ovog genijalnog Dolcela bijelog fondanta. 

 

Comments

comments