Čokolada, Promo, Slatko, Torte, Voće

Proljetna torta 2. Dio – Krema

Download PDF

U prvom postu i videu na temu proljetne torte mogli ste vidjeti odličan prozračan biskvit. Danas je došlo vrijeme da napravimo kremu 🙂 Osim odličnog Dolcela Gourmet vanilija pudinga sa komadićima jagode tu je i bijela čokolada koja daje genijalnu mousse kremu.

Hladjenje preko noći učvršćuje tortu te ju možete odlično ukrasiti. Osim jagoda u ovom receptu možete koristiti bilo koje bobičasto voće, recimo maline pa ga kombinirate sa novim Dolcela pudingom od malina 🙂

U svakom slučaju, torta će biti pun pogodak za bilo koju prigodu. U nastavku pronađite video i recept. Sljedeći tjedan dolazi i video sa uputama za ukrašavanje – ombre torta! 🙂

Proljetn torta Vol. - Krema
Mousse krema od bijele čokolade i jagoda
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 Dolcela Gourmet puding sa komadicima jagode
 2. 500 ml mlijeka
 3. 3 žlice šećera
 4. 300 g bijele čokoladed
 5. 2 jaja
 6. malo vode
 7. 300 ml Dolcela Šlag 5+
 8. 500 g jagoda
Instructions
 1. Pripremiti puding po uputam na vrećici. Da se brzo ohladi staviti gotov puding u neku plitku posudu i prekriti prozirnom folijom da se ne stvori korica.Staviti u hladnjak na ca. pola sata.
 2. Dva jaja umutiti sa malo vode.
 3. Čokoladu staviti na parnu kupelj da se otopi. Nakon što se lagano počela topiti miješajte cijelo vrijeme da se čokolada ne zgruda tj. ne zagori. Bijela čokolada je više tome sklona.
 4. Nakon što se čokolada skroz otopila pripremiti ručni mikser ili ručnu mješalicu i na brzini dodati mješavinu vode i jaja. Miksati brzo da se jaja spoje sa čokoladom i ostaviti tako na parnoj kupelji miješajući cijelo vrijeme. Staviti u hladnjak na ca. pola sata dok pripremate ostatak.
 5. U mikser staviti 300 ml Dolcela Šlag 5+ i 3 žlice Dolcela Gourmet puding sa komadicima jagode i miksati ca. minutu dok se lagano ne zapjeni.
 6. Na to dodati bijelu čokoladu i miksati na najjačoj brzini ca. 3-4 minute dok ne udvostruči volumen.
Slaganje torte
 1. Biskvite koje smo napravili u prošlom videu prerezati na pola i staviti prvi biskvit na pladanj za posluživanje.
 2. Izvažite koliko imate kreme i podijelite na 3 dijela. Na prvi biskvit stavite 1/3 kreme te na to poslazite jagode narezane na ploške.
 3. Sve to ponovite sa ostatkom biskvita i kreme te stavite u hladnjak preko noći.
Just Cake The Cupcake http://www.justcakegirl.com/

Momentaufnahme 1 (30.5.2016. 23-03)

Comments

comments