Cheesecake, Čokolada, Slatko, Torte

Dolcela u mojoj kuhinji: Brzi čokoladni cheesecake

Download PDF
Kad se spremam u neku posjetu uvijek volim donijeti jestivi poklon, posebno ako idem prvi puta k nekome. Tako je došlo vrijeme da posjetim svoju sestru koja živi u Frankfurtu. Iako smo obje iz Hrvatske, u Njemačkoj smo tek 3 sata odvojene jedna od druge.

Na moje pitanje “Što ćemo za desert” odgovor je bio cheesecake. Vremena nisam imala puno pa sam se odlučila za brzu varijantu koju smo spojila sa čokoladom. Pečenja nema, većinu sastojaka vjerojanto imate i doma i zajedno sa hlađenjem gotov je za cca sat vremena. Idealan vikend desert, zar ne?

Sastojci:

Za podlogu:

150 g Dolcela mljeveni keksi
80 g maslaca

Za cheesecake:

60 g šećera
120 ml Dolcela Šlag 5+
150 g tamne čokolade
2 žlice Dolcela kakaa
1 pakiranje Dolcela Rum šećera
200 g krem sira (Philadelphia, Abc, Vivis)

Za podlogu Dolcela mjeveni keks pomiješati sa otopljenim maslacem i žlicom utisnuti u kalup promjera 20 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje da kasnije lakše izvadite.

Staviti u hladnjak dok radite punjenje.

Čokoladu otopiti i pustiti da se malo ohladi. Topiti možete na parnoj kupenji ili u mikrovalnoj pećnici. Ako topite u mikrovalnoj, radite u intervalima od 20 sekundi a izmedju svakoga promiješate. To radimo zato da se čokolada nebi  zapekla za dno posude i time nebi bila upotrebljiva.

Dok topite čokoladu u posudu za miksanje stavite Dolcela Šlag 5+ i miksajte dok se lagano ne zapjeni. Dodavati malo ohlađenu čokoladu i ne prestati miksati dok se ne spoji sa šlagom. U isto virjeme dodati i dvije žlice kakaa.

Maknuti sastrane dok pripremamo ostatak  🙂

U mikser staviti krem sir i dodati mu šećer i Rum šećer. Miksati dok se ne spoje i dok ne nestanu kristalići šećera.

Šapatulom spojiti sir sa kremom od čokolade i staviti na podlogu. Poravnati i na to naribati čokoladu. Staviti u hladnjak na cca pola sata do sat vremena i poslužiti 🙂

Za ukras sam koristila novu Dolcelinu liniju ukrasa koju ćete moći vidjeti u novim postovima i uskoro kupiti na policama 🙂

Comments

comments

1 Comments

  • Odlično izgleda! Može li se za kremu koristiti Mascarpone sir?

Comments are closed.