Promo, Slatko, Torte

Test kuhinja: Philips Multicooker – Castella torta od meda

Download PDF
Ovu japansku tortu od meda zapazila sam već ranije ali je nisam isprobala jer se peče u mulitcookeru. Kad me Philips iznenadio multicookerom bila je idealna prilika da probam 🙂

Samo par sastojaka i par minuta pečenja i to je to 🙂

Uživajte u fotkama i naravno isprobajte 🙂

Sastojci:

3 jaja
90 g šećera
90 g brašna
2 žlice mlijeka
1 žlica meda
maslac za multicooker

Maslacem namazati multicooker. Jaja miksati sa šećerom dok ne postanu pjenasta. Mlijeko zagrijati i maknuti sa vatre pa dodati med i miješati dok se ne rastopi. Lagano dodavati mješavinu mlijeka i meda u jaja i šećer i nastaviti miksati cca 30 sekundi dok se ne poveže.

Staviti mješavinu na paru i kuhati dok ne zgusne tj. dok sa špatule ne curi u jednom neprekidnom mlazu. Miješati cijelo vrijeme kuhanja.

Prelijati u multicooker i staviti na opciju BAKE, namjestiti temperaturu na 150 stupnjeva i peći cca 5 minuta.

Otvoriti multicooker nakon 5 minuta i provjerriti čačkalicom da li je pečeno. Ako nema tragova gotovo je. Odvojiti špatulom od rubova i preokranuti na pladanj.

Možete jesti toplo ili hladno, sa dekoracijom ili bez. Ja sam ukrasila slatkim vrhnjem i svježim ribizom.

Bilo mi je odlično sa Multicookerom 🙂 Dokazao mi je da  se svašta može isprobavati i slagati u njemu i svakako bi preporučila nekome tko ima malo mjesta ili ne kuha puno pa mu ne treba veliak kuhinja ili puno aparata. Sve je u jednom, od džema do chilli graha iz prošlotjednog posta 🙂 4

Comments

comments