Cupcakes, Slatko

Bloddy Caramel Cupcakes

Download PDF

Na Facebook stranici bloga ste me tražili da naravim nešto “strašno” za Halloween a da to nije klasičan duh 🙂 Proteklih godina na blogu ste mogli vidjeti Mumije keksiće, Pauk cake popse i beze duhove….ove godine nešto drugačije. Nešto što me kopka već mjesecima. U cupcake svijetu već neko vrijeme popularne su medicinske šprice u kojima se nalazi umak koji se onda prelije preko cupcakea kad se konzumira.

Ja sam odlučila ove cupcakese malo “raniti” i dati im koju injekciju karamele….krvave karamele.

Kako napraviti sve što vam je potrebno i gdje nabaviti pronađite u nastavku 🙂 E da, ima tu i video na YouTube kanalu bloga pa se pretplatite 🙂

Osim što su krvavi, ovi cupcakesi su i fini. Za njih sam koristila Dulce de Leche karamelu. Prije cca 1 godinu pokazala sam vam kako sami možete skuhati ovaj genijalni mliječni karamel ali sam od tada otkrila da postoji i lakši način. Naime, kupila sam konzervu kondenziranog zaslađenog mlijeka koju možete vidjeti na slici.

Pošto toga nema još u hrvatskim supermarketima (ako ima javite u komentarima) naša Zagrebačka njuška je pronjuškala i našla kondenzirano mlijeku u konzervi u dućanu Ruske Delicije u Vlaškoj 19/1.

Daljnja priprema je vrlo jednostavna. Odstranite papirnatu etiketu i cijelu konzervu stavite u lonac vrele vode tako da je potopljeno 3/4. Kuhati 2 sata, u međuvremenu okrenuti par puta i dodati vode da uvijek bude potopljeno 3/4.

Kad prođu dva sata, pažljivo izvadite i pustite da se kompletno ohladi. Otvorite sa otvaračem za konzerve te odmah možete konzumirati kao namaz za kruh (vjerujte mi, izaziva ovisnost) ili staviti u kremu kako ćemo i danas napraviti.

Ono što vam ostane možete sačuvati u zatvorenoj staklenci, ali pratite i moj blog jer će uskoro biti još raznoranih recepata.

Možemo dalje na ono što je zapravo highlight cijelog cupcakea – jestiva krv. Koja zapravo izgleda jako realno…. Kako sam to napravila? Iskoristila sam recept koji je već na blogu i to onaj za Savršeni karamel kojeg možete naći na ovom linku. Ono što vam treba je boja u prahu ili gelu da oboja karamel u crveno.

Uz to koristila sam i medicinske šprice koje sam nabavila u lokalnoj apoteci, nisam ih ni morala platiti već mi ih je ljubazna teta poklonila 🙂 Kako sam bojala možete pogledati u videu ispod.

Sada možemo i na recept za muffine. Ja sam radila 3 muffina pošto smo mi sami i više nam ne treba ali ovaj recept možete duplati koliko vam treba 🙂

Sastojci za Muffine:

55 g maslaca
55 g šećera
1 jaje

55 g brašna

Cijeli postupak možete pogledati u videu iznad. Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva. Pripremiti kalup za muffine i košarice koje želite koristiti. Maslac i šećer zajedno miksati, možete ručno ili mikserom, te im dodati jaje. Miksati dok se sve poveže pa dodati brašno. Puniti košarice i peći cca 12-15 minuta.

Kad ste napravili provjeru čačkalicom izvadite muffine iz pećnice i pustite da se kompletno ohlade.

Kad su se ohladili u svakome napraviti malu rupu pa napuniti sa mliječnom karamelom i istu zatvoriti sa biskvitom kako sam napravila u videu.

Sastojci za kremu:

50 g Dulce de leche (ili više ako želite)
100 ml vrhnja za šlag

Miksati karamel i vrhnje za šlag dok ne postane čvrsto te time ukrasiti sa željenim nastavkom cupcakese.

Ukoliko želite špricanu krv kao na mojim cupcakesima uzmite bilo kakav čisti kist i umočite ga u krvavu karamelu koju smo napravili prije. Pogledajte u videu kako sam špricala karamelu kistom 🙂

Medicinske šprice napunite krvavim karamel umakom i “špricnite” cupcakese tako da viri iz njih.

I to je to 🙂 Genijalni izgleda, a vjerujte mi genijalnog je okusa 🙂

Ukoliko imate kakvih pitanja ili nejasnoća rado ću vam ih odgovoriti na mail justcakegirl @ gmail.com ili u komentarima ispod 🙂

 

Comments

comments

4 Comments

  • Those would be some amazing cupcakes for the Halloween season here in the states. Love it.

    Velva

  • Fantastično izgledaju! I super je što nisu uobičajeni duhovi ili prsti

  • Jako realno izgleda, super su mi ove košarice paučine.

  • wow!! ti si naša kraljica cupcakesa!

Comments are closed.