Slatko

Waffle tjedan: Brzinski waffli – bez kvasca

Download PDF
Kad sam stavila prvu sliku waffla na Facebook stranicu bloga napisala sam da tražim recept za hrskave waffle, i našla sam ga u prvom ovotjednom postu, vi ste napisali da više volite mekane waffle 🙂 Tu s ejavila i moja prijeteljica Marija te mi dala obiteljski recept za mekane waffle koji oni koriste i za američke palačinke.

Također, veliki plus ovog recepta je da ne morate čekati da se kvasac diže nego odmah čim složite smjesu možete krenuti na pečenje.

Za 2 osobe ( za više samo duplicirati sastojke)

2 jaja
2 žlice šećera
2 žlice ulja
2 žlice mlijeka
6 žlica brašna
pola pakiranja praška za pecivo

Priprema je kao i kod prethodnog recepta vrlo jednostavna jer sve sastojke jednostavno pomijesate i od njih napravite smjesu. Ne treba im ni stajanje ni dugo cekanje vec odma mogu u pekac.

Pekac zagrijte i dodajte par ylica smjese te zatvorite. Ja sam se dugo mucila sa kolicinom, i uvijek sam stavi previse tako da manje je vise!

Ovo je dobar recept i za klasicne američke palačinke ako nemate pekač za waffle. Kao sto sam napisala u prethodnom postu, s čime cete ih posluziti je samo na vama. Ja sam u ovom slucaju uzela nutelu i voce.

Moram priznati da sam vise ljubitelj waffli sa kvascem jer daju lijepu hrskavu povrsinu i iznutra su socniji nego ovi iz ovo posta. Ovi su mekani, ali isto tako fini.

Comments

comments